Kayseri'nin tescillenen lezzetleri tek tek sıralandı!

Ankara TOBB İkiz Kuleler de düzenlenen coğrafi işaretli ürünler belge takdim ve tanıtım toplantısında Kayseri'nin tescillenen lezzetleri tek tek sıralandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'nin tescillenen lezzetleri tek tek sıralandı!

Ankara’da TOBB İkiz Kuleler de Coğrafi İşaretli Ürünler Belge Takdim ve Tanıtım Töreni düzenlendi. Töreni Kayseri protokolü katılım sağlarken, tescillenen lezzetler tek tek sıralandı. 

Gastronomi şehri Kayseri’nin lezzetleri tescilleniyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Milletvekilleri, Abdullah Gül, Kayseri Üniversitesi ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörleri ile Kayseri İlçe Belediye Başkanları’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda katılımcı ile ‘Kayseri Coğrafi İşaretli Ürünler Belge Takdim ve Tanıtım Töreni’ düzenlendi.

Törende tescillenen lezzetler sıralandı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tescillenen ürünleri tek tek sıraladı. İste sıralamada yer alan Kayseri lezzetleri;

  • Kayseri Yağlaması
  • Kayseri katmeri
  • Tandır Böreği
  • Yağ mantısı
  • Nevzine
  • Kurşun aşı çorbası
  • Fırın ağzı kebabı
  • Kayseri çemeni
  • Tepsi mantısı
  • Gül baklavası
  • Börek aşı
  • Sucuk içi