Kayseri'nin Milli Parkında Neler Oluyor?

Kayseri'nin gözdesi milli parkta ekipler hazırlıklara başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'nin Milli Parkında Neler Oluyor?

Kayseri’nin tek milli parkı Sultan Sazlığında, diğer adıyla Kuş Cenneti’nde, ekipler sahaya inerek hazırlıklara başladı. 
Erciyes Dağı’nın kuzeyinden merkeze yaklaşık 70 km uzaklıkta olan Sultan Sazlığında, ekipler sezon öncesi yenileme çalışmalarına başladılar. Turistler tarafından yoğun ilgi gören kentin tek Milli Parkı olan Sultan Sazlığında bulunan iki ayrı yürüyüş yolu da tadilata kapsamında bakıma alındı. 

Kayseri'nin Milli Parkında Neler Oluyor

Sazlıktaki yürüyüş yollarından en uzun mesafeye sahip olanı 2300 en küçük olan ikincisi ise 1200 metre uzunluğa sahiptir.

Sultan Sazlığı Milli Parkı, su üzerinde bulunan ahşap yürüyüş yolları ile kent halkı tarafından da yoğun ilgi görüyor. 

Kayseri'nin Milli Parkında Neler Oluyor

Ender Endemik Bitkiler

Yahyalı, Develi ve Yeşilhisar ilçelerinin sınırları içerisinde kalan 2002-2004 yılları arasında yapılan flora çalışmaları sonucunda alandaki doğal bitki türünün 428 olduğu ve bunlardan 48 tanesinin endemik olduğu tespit edildi. Bitki çeşitliliğinin yanı sıra, namı değer Kuş Cennet’inde bu zamana kadar 301 kuş türü görüldüğü belirtildi. 

Kayseri'nin Milli Parkında Neler Oluyor

Sultan Sazlığı Milli Parkı

Büyük bir kısmı sazlarla kaplı olan Sultan Sazlığı'nda yer yer kamış, kafa otu ve kındıra bulunur. Gölde açık havalarda nilüfer ve süsen, bununla birlikte çok sayıda yüzen saz adacıkları yer almaktadır. Bu tatlı su kompleksi güney ve kuzeyde tuzlu bir göl olan Yay Gölü ile ayrılır. İç Anadolu step ekosistemi içerisinde sahip olduğu zengin biyolojik çeşitliliği ve Afrika ile Avrupa arasındaki göçmen kuşların kullandığı iki ana kuş göç yolunun bu alanda kesişmesi nedeniyle ülkemizdeki en önemli sulak alanlardan birisidir. 

Kayseri'nin Milli Parkında Neler Oluyor

Erciyes eteklerinde bulunan Sultan Sazlığı doğal güzelliğinin yanısıra ilimiz ekonomisine hasırcılık ve el sanatları alanında da katkı sağlamaktadır. Bilinçli ve eğitimli çevre köylülerinin sonbaharda ürettikleri saz ve sazdan yapılan el sanatı ürünleri ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.