Kayseri'nin kızları sahaya çıktı… Millî Takım'a kim girecek?
111 genç sporcu aynı hayal için ter döktü. Seçmeler tamamlandı, gözler şimdi o kritik listede. Peki, Kayseri'den kimler yoluna devam edecek?
U15 Kız Millî Takım seçmelerinin Kayseri etabı tamamlandı. Türkiye genelinde sürdürülen oyuncu taramasında bu kez gözler Kayseri’deydi. Genç futbolcular, millî forma için sahaya çıkarak performanslarını sergiledi.
2011, 2012 ve 2013 doğumlu sporcuların yer aldığı seçmeler, Sümer Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Çalışmalar, U17 Kız Millî Takım Teknik Direktörü Nazlı Ceylan Demirbağ ile U19 Kadın Millî Takım Teknik Direktörü Aytürk Kıyıcı gözetiminde yapıldı.
Kayseri sahaya çıktı
Seçmelerin Kayseri etabında 7 farklı kulüpten toplam 111 sporcu yer aldı. Anadolu Yıldızları Spor Kulübü, Kırıkkale Hacılar Hilal Spor, Kayseri Kadın Futbol Takımı, Kayseri Gençlerbirliği Spor Kulübü, Sincan Kırmızı Beyaz Spor Kulübü, Sivas Aile ve Sosyal Politikalar Spor Kulübü ve Yozgat Yurdum Gençlik Spor’dan gelen genç oyuncular, millî takım için kıyasıya mücadele etti.
Hedef o listeye girmek
Teknik ekipler oyuncuları yalnızca maç içindeki performanslarına göre değil; fiziksel durumları, oyun disiplinleri ve gelişim potansiyellerine göre de değerlendirdi. Bu sürecin ardından öne çıkan isimlerin millî takım havuzuna dahil edilmesi bekleniyor.
Şimdi gözler Ankara’da
Seçmeler Haziran ayına kadar devam edecek. Bir sonraki etap 12 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilecek. Kayseri’den hangi isimlerin bu yolculuğa devam edeceği ise merakla bekleniyor.


