Kayseri'nin ilçesinde tehlikeli geçiş! Vatandaşlar acil önlem istedi
Kayseri'nin ilçesinde kaydedilen görüntüler vatandaşları tedirgin etti. Bölge halkı, olumsuzluk yaşanmadan harekete geçilmesini istedi.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesine bağlı Büyükçakır Mahallesi’nde, Güney Şelalesi’nden akan suyun üzerinden geçişi sağlayan yolun bir bölümünde oluşan aşınma yöre halkını endişelendirdi.
Yolun altındaki toprağın boşalması nedeniyle güzergahın araçlar ve yayalar açısından risk taşıdığı öne sürüldü.
Yolun altı boşaldı
Bölgede suyun geçişini sağlamak amacıyla yerleştirilen boruların üzeri toprakla kapatılarak yol haline getirildi. Ancak sel sularının zamanla toprağı aşındırması sonucu yolun altında büyük bir boşluk oluştu.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, yolun kenarındaki çökmenin borulara kadar ulaştığı görüldü. Güzergahın bu haliyle hem sürücüler hem de yayalar için tehlike oluşturduğu ifade edildi.
‘Kaza yaşanmadan önlem alınsın’
Yolu kullanan vatandaşlar, olası bir çökme ya da kazaya karşı bölgenin bir an önce güvenli hale getirilmesini istedi. Paylaşımın altına yorum yapan bir vatandaş da ‘Köprü yapmak zor mu? O kadar insan geliyor, illa bir kaza olması mı lazım?’ sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Mahalle sakinleri, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan yolun kontrol edilmesini ve kalıcı bir çalışma yapılmasını bekliyor.
