Kayseri'nin göz bebeği olan bölge için toplandılar! Bakın ne karar çıktı?

Kayseri'de kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilen ve 'Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alan' olarak tanımlanan bölge hakkında DSİ 12'nci Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde bir istişare toplantısı gerçekleştirildi. Ne kararlar alındı? Bölgeye neler yapılacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri'nin göz bebeği olan bölge için toplandılar! Bakın ne karar çıktı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'nin İncesu ve Hacılar ilçeleri sınırlarında bulunan ve 2004 yılında “Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alan” olarak tanımlanan Hürmetçi Sazlığı sulak alanı ve kesin korunacak doğal sit alanlarını içine alan mera vasıflı taşınmazlarda “Mera Islah ve Amenajman” projesi uygulanmasına yönelik istişare toplantısı bugün yapıldı.

DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Zeki Özdoğru, İlgili Şube müdürleri, Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü personelleri katılımıyla, DSİ 12'nci Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşti.

Kayseri'nin uluslararası öneme sahip bölgesi için ne karar verildi?

Hürmetçi Sazlığı içerisinde yer alan sulak çayırlar, hayvancılık bakımından da kritik öneme sahip. Manda otlatılması amacıyla yılın belli aylarında mera olarak kullanılıyor. İstişare toplantısında bu konu da mercek altına alındı.

Kayseri'nin göz bebeği olan bölge için toplandılar! Bakın ne karar çıktı?

Toplantı süresince, yıllar içerisinde çeşitli nedenlerden dolayı mera vasfının oldukça zayıfladığı alanda, mevcut fauna-flora özelliklerinin korunması şartı ile yapılacak mera ıslah ve amenajman çalışmalarında izlenmesi gereken yöntemler ile ilgili de fikir alışverişinde bulunuldu.