Kayseri'nin göbeğindeki 67 yıllık yapı yıkılacak, yerine AVM yapılacak!

Kayseri'nin merkezinde 1959 yılında yaptırılan yapının yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılması planlanıyor. İşte projeye ilişkin bilinenler…

Kayseri’nin şehir merkezinde, 27 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan Havuzlu Han’ın yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılması planlanıyor. Yaklaşık 100 dükkanın yer aldığı han için belediyenin iki kata izin verdiği, projeyi hayata geçirmek isteyen firmanın ise altı kat talep ettiği öğrenildi.

1959 yılında yaptırıldı

Kayseri’nin eski ticaret yapılarından biri olan Havuzlu Han, 1959 yılında dönemin Belediye Başkanı Şahap Sicimoğlu tarafından yaptırıldı. Aradan geçen yıllarda şehir merkezindeki ticari hayatın önemli noktalarından biri haline gelen han, çok sayıda esnafa ev sahipliği yaptı.

27 Mayıs Caddesi’nin merkezinde bulunan yapı, konumu ve geçmişiyle Kayseri’nin ticari hafızasında önemli bir yere sahip.

Kayseri'nin göbeğindeki 67 yıllık yapı yıkılacak, yerine AVM yapılacak!

Hanın genelini terziler oluşturuyor

Yaklaşık 100 dükkanın bulunduğu Havuzlu Han’da ağırlıklı olarak terziler faaliyet gösteriyor. Uzun yıllardır aynı handa mesleklerini sürdüren esnaf, yapının şehirde terzilik denildiğinde akla gelen adreslerden biri olmasını sağladı.

Olası yıkım kararının ardından burada faaliyet gösteren esnafın nereye taşınacağı ve yeni projede kendilerine yer verilip verilmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Kayseri'nin göbeğindeki 67 yıllık yapı yıkılacak, yerine AVM yapılacak!

Belediye iki kata izin veriyor

Havuzlu Han’ın yıkılarak yerine modern bir alışveriş merkezi yapılmasının gündemde olduğu belirtiliyor. Ancak projenin kaç katlı olacağı konusunda belediye ile firma arasında görüş ayrılığı bulunduğu ifade ediliyor.

Edinilen bilgilere göre belediyenin söz konusu alan için iki katlı yapılaşmaya izin verdiği, projeyle ilgilenen firmanın ise altı katlı bir yapı talebinde bulunduğu belirtiliyor. Taraflar arasında kat sayısına ilişkin görüşmelerin hangi aşamada olduğu konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor. Projenin ayrıntılarının önümüzdeki süreçte belli olması bekleniyor.

Kayseri'nin göbeğindeki 67 yıllık yapı yıkılacak, yerine AVM yapılacak!

Gözler alınacak kararda

Kayseri’nin en işlek noktalarından birinde bulunan Havuzlu Han’ın geleceği, yapılacak görüşmelerin ardından belli olacak. Belediye, firma ve hak sahipleri arasındaki sürecin nasıl sonuçlanacağı merakla beklenirken, alınacak karar han esnafını da doğrudan etkileyecek.