Kayseri'nin en genç kadın vekil adayı

Kayseri'de milletvekilliği aday adaylığı başvurularında en genç kadın milletvekili aday adayı Memleket Partisi'nden 21 yaşındaki Asya Beyza Şahin oldu.

Kayseri'nin en genç kadın vekil adayı

14 Mayıs seçimleri için geri sayım devam ederken, siyasi partilerde aday adaylığı için sürpriz isimler de çıkmaya devam ediyor. Kayseri’de de milletvekilliği aday adaylığı başvurularında en genç kadın milletvekili aday adayı Memleket Partisi’nden Asya Beyza Şahin oldu.

2 yıl önce hayatını kaybeden Kayseri Kadınlar Derneği Başkanı ve 2018 yerel seçimlerinde AK Parti'den İncesu Belediye Başkan adayı olan Aysun Şahin’in kızı olmasıyla da dikkat çeken Şahin, “Bir gecede aldığım radikal bir karar ile Memleket Partisi’ne milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundum. Bu kararı vermemi sağlayan temel içgüdü ise genç bir kadın siyasetçi adayı olarak kadınların toplumda ve siyasette daha görünür konuma yükselmesinde öncülük etmek. Rol modelim sevgili annem de ömrünü AK Parti 'ye ve kadın haklarının geliştirilmesine hizmet ederek geçirdi. Bu süreçte ben de Türk siyasal sistemi içerisinde büyüdüm. Bugün burada olsaydı onunla fikir ayrılığı yaşayabilirdik ancak daima birbirimizi desteklerdik. Yürüdüğüm yol annemin yolu, bana her zaman kendi kararlarımı kendi ahlakı vicdanıma göre almam gerektiğini, düşüncelerin zincire vurulmayacağını öğretti. Tam da bugün sağcı bir kökene sahip aileden gelmeme rağmen tüm zincirleri kırabilmeyi başardım. Genç kadınların siyasette daha görünür hale gelmesi ve lider olabilmesi için adayım İnce” ifadelerinde bulundu.