Kayseri'nin çevresine gelen deprem uyarısı tartışma konusu oldu!

Kahramanmaraş depremini önceden bildiği iddia edilen Hoogerbeets'in SSGEOS şirketinden Kayseri'nin yanı başına kritik uyarı geldi. Bu uyarı Kayserili deprem uzmanları arasında tartışma konusu oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Kayseri'nin çevresine gelen deprem uyarısı tartışma konusu oldu!

Deprem kahini olarak bilinen Avustralyalı gök bilimci Frank Hoogerbeets'in System Geometry Survey (SSGEOS) şirketinden yapılan açıklama Kayserili deprem uzmanları ise Hoogerbeets'e tepki gösterdi.

SSGEOS şirketinin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vatandaşları endişelendirdi. Paylaşıma göre Arap yarımadasını kapsayan ve pradan Türkiye'ye gelen bir fay hattı olduğu göründü.

Paylaşımda Türkiye'de yuvarlak içine alınan bölgelerde ise Adana, Hatay çevresi, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesi yer alıyor.

SSGEOS’in resmi internet sayfasında son haritayı yaklaşık değerler üzerinden verdiğini belirtti. Açıklama şu şekilde yapıldı: Sismik bağlantılı olabilecek anormallikleri tespit etmek için deniz seviyesine yakın atmosferdeki elektrik yükünü ölçer. Anomaliler, Dünya'nın ekseninin dönüşüyle ve dünya üzerine çizilen ince kırmızı çizgi olan ekliptik düzlemiyle bağlantılıdır. Potansiyel bölgeler, mor renkle işaretlenmiş yaklaşık değerlerdir.

Kayseri'nin çevresine gelen deprem uyarısı tartışma konusu oldu!

Kayserili uzmanlardan tepki!

Şirketin yaptığı paylaşımın ardından vatandaşlarda tedirginlik oluştu. Kayserili uzmanlar ise bu paylaşıma tepki gösterdi.

Deprem Uzmanı Serkan İçelli sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: ''Önceden Orta ve üzeri #deprem olan bölgeri gösterip 2000 km bir hat isaretleyen ve  1.5 yıldır bilimin bağıra bağıra anlattığı yerlerdeki suskunluğu fırsat bilip,gelecek artçı depremleri ya da ülkemizde zaten her 2 yılda bir olan büyük depremleri bildiğini sandığınız ORYANTAL MARJİNALLİK PESİNDEKİ; İTHAL FALCI FRANK HOOGERBETS VE JAPON MANTARI MALOWAKİ! AYRICA, YERLİ VE MİLLİ DÜMBELEK ORKESTRASI VE SAAT VEREN GAZTROLLER; 6 şubattan 2023 ten beri onlarca kez salladı ...TUTTURAMADI! Sizde her ay sallayın tutmazsa bir daha... Periyodik aralıkla 119. elementi oturma uzvu ile üretip olana kadar atmasyona devam ediyorlar. Bazıları ise o elementi ağzınıza yüzünüze bulaştırıp yemeye devam ediyor! Afiyet olsun...''

İçelli'nin paylaşımını alıntılayan Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen de ''Kesin tutar.'' dedi.

İronik paylaşımlarıyla bilinen Paleosismolog Ramazan Demirtaş ise ''Adana, Hatay, Osmaniye, Gaziantep halkı!! Türkiye, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleri ile ilgili deprem falcılığı yapan Frank Hoogerbeets adlı kişi tarafından 9500km uzunlukta Deli Saçması/Zırvalık Çizgisi çizilerek sizleri tedirgin eden deprem ZIRVALIKLARına lütfen itibar etmeyin.'' ifadelerini kullandı.