Kayseri'nin 3 büyük ilçesinin yanında yeri sağlamlaştı

Gayrimenkul platformu Endeksa'nın verilerine göre Kayseri konut piyasası yaz döneminde atağa geçti. Kırsal ilçe olan Develi ise bu ayda üç büyük ilçenin yanında yer aldı.

Kayseri'de konut piyasası hareketlendi. Endeksa'nın son araştırmasına göre, yatırım yapmak ve ev sahibi olmak isteyenlerin ilk tercihi yine Talas oldu.

Satın al sat, satın al kirala ve satın al otur kategorilerinde hazırlanan skor tablosuna göre Kayseri genelinde gayrimenkul hareketliliği yükseliş eğilimi gösterirken, ilçeler arasında Talas en yüksek potansiyele sahip bölge olarak liderliğini korudu.

Talas bu ayda ilk sırada yer aldı

Ağustos 2026 güncel verilerine bakıldığında Talas ilçesi, 63,86’lık ortalama skor ile tüm ilçeleri geride bıraktı. Yatırım amacıyla konut alıp satmak isteyenler için satın al sat kategorisinde 65,37 puana ulaşan Talas, satın al kirala segmentinde 60,08 ve doğrudan yaşamak için konut arayanların tercihi olan satın al otur kategorisinde ise 66,13 puan alarak tüm ilk sırada yer aldı.

Merkez ilçelerden Melikgazi, Ağustos ayında elde ettiği 59,11 ortalama skor ile Talas’ın ardından ikinci sırada yer aldı. Melikgazi al-sat işlemlerinde 60,58, kiralama yatırımlarında 55,86 ve oturum amaçlı alımlarda 60,88 puan aldı. Bir diğer önemli merkez ilçe Kocasinan ise 56,15 ortalama skor kaydederek al-sat kategorisinde 58,39, kiralamada 51,84 ve oturumda 58,23 puana ulaştı.

2 ayda ilçeler atağa geçti

Haziran ayı endeks puanlarına göre 46,49 ortalama skora sahip olan Develi ilçesi, Ağustos ayı itibarıyla ortalama skorunu 48,49 seviyesine yükseltti. Aynı dönemde Kocasinan’ın ortalama skoru 50,78’den 56,15’e, Melikgazi’nin skoru 51,97’den 59,11’e ve Talas’ın skoru ise 59,52’den 63,86’ya tırmandı.