Kayseri namaz vakitleri (29 Kasım)

Kayseri'de namaz vakitleri, ezanın kaçta okunacağı sıkça araştırılıyor. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı ezanı kaçta okunacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri namaz vakitleri (29 Kasım)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de namaz vakitleri, ezanın kaçta okunacağı sıkça araştırılıyor. Vatandaşlar gün yoğunluğundan vakitleri kaçırmamak için takipte kalıyor. Günün hadisi, ayeti ve duasıyla namaz vakitlerini sizler için derledik.

Günün Hadisi

Ebû Musa’dan nakledildiğine göre, Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: “İyi arkadaşla kötü arkadaş misk taşıyan kimse ile körük üfüren kimse gibidir. Misk taşıyan ya sana onu 
ikram eder yahut sen ondan (miski) satın alırsın ya da ondan güzel bir koku duyarsın. Körük üfüren kimse ise ya elbiseni yakar ya da ondan kötü bir koku duyarsın!”

(M6692 Müslim, Birr, 146; B5534 Buhârî, Sayd, 31)

Günün Duası

Devletimizi payidar, milletimizi bahtiyar eyle! Bizi, ana - babamızı ve bütün Mü’minleri bağışla! Bizlere dünyada da, âhirette de iyilik ve güzellikler ihsan eyle. Müslümanca bir hayat yaşamayı ve son nefesimizde kelime-i şahadet ki buyrun 'Eşhedü en lâ ilahe illallah ve Eşhedü enne Muhammeden abduhü ve rasulühü' diyerek çene kapamayı bizlere nasip eyle Allah'ım! Sana açılan ellerimizi, sevginle dolan gönüllerimizi, rahmet ve inayetini gözleyen yüreklerimizi boş çevirme Lütfu kereminle; dua ve niyazlarımızı kabul eyle Allah’ım!

Günün Ayeti

“Eğer siz Ona yardım etmezseniz, (bilin ki) kafirler onu iki kişiden biri olarak Mekke'den çıkardıkları zaman, bizzat Allah O'na yardım etmişti. Hani o ikisi mağarada iken Peygamber, arkadaşına. 'Tasalanma, hiç şüphe yok ki Allah bizimle beraberdir.' diyordu. Allah da O'nun üzerine sekinetini indirdi, onu görmediğiniz ordularla teyit etti ve böylece inkar edenlerin sözünü alçaltmıştı. Allah’ın sözü çok yücedir. Allah aziz ve hakimdir.” (Tevbe, 9/40)

Kayseri namaz vakitleri

İmsak: 06.01

Güneş: 07.28

Öğle: 12.31

İkindi: 15.03

Akşam: 17.25

Yatsı: 18.46