Kayseri Milletvekili İstifa Mı Ediyor?

Kayseri Milletvekilinin, Genel Başkanı ile bir süredir sorun yaşadığı, partisinin bazı uygulamalarından rahatsız olduğu için istifa edebileceği konuşuluyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri Milletvekili İstifa Mı Ediyor?

Son günlerde birçok milletvekili partiden istifa ederken, Kayseri Milletvekilinin de, Genel Başkanı ile bir süredir sorun yaşadığı ve her an istifa eden milletvekilleri arasına girebileceği konuşuluyor.

İYİ Parti’de Mayıs seçimlerinden hemen sonra başlayan istifalar, durmadan devam ediyor.

İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener’in, seçimlerde hazırladığı listelere tepki gösteren bazı isimler ve yerel seçim politikalarını beğenmeyen vekiller de parti ile yollarını ayırdı.

Partiden ayrılan milletvekillerinin istifa açıklamaları peş peşe gelirken, kuruluşundan bu yana üst düzey görevler almış birçok isim de İYİ Parti ile yol ayrımı yaşadı. Yerel seçimlere ittifaksız girileceği açıklanması ardından, pek çok isim istifasını verdi.

İyi Parti’den istifa eden üst düzey isimler; Aytun Çıray, Adnan Beker, Dr. Aylin A. Arslan, Mesut Yılmaz, Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan, İsmail Ok, Yavuz Ağıralioğlu, Ahat Andican, Taylan Yıldız, Aydın A. Sezgin, Hasan Subaşı, Durmuş Yılmaz, Bahadır Erdem, Nebi Hatipoğlu, Tuba V. Çokal isimli vekiller oldu.

Bu isimlerin yanı sıra, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’ın da partinin bazı politikalarından rahatsız olduğu ve istifa edebileceği konuşuluyor.

14 Mayıs seçimlerinde Kayseri’de yapılan listeyi beğenmediği için genel merkez ile arası açılan ve bir süredir köşesine çekilen Ataş’ın istifa kervanına katılabilecek isimler arasında olduğu ileri sürülüyor. Siyasi kulislere göre, bir Genel Başkan Yardımcısı tarafından durdurulan Ataş’ın partinin zayıflatıldığını düşündüğü söyleniyor.

Ataş’ın istifa etmesi halinde bağımsız mı kalacağı yoksa herhangi bir partiye katılıp katılmayacağı bilinmiyor. Ancak daha önce AK Parti’ye katılabileceği yönünde haberler çıkan Ataş’ın, bu konuda bir açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor.