Kayseri Milletvekili Böhürler, o geleneği bozdu!

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Kayseri'de yıllardır uygulanan o geleneğe uymadı. Seçimlerden önceki ve sonraki tutumu arasında farklılık ortaya koyan Böhürler'in bundan sonra ne yapacağı merak ediliyor? Ayrıntılar haberimizde…

Kayseri Milletvekili Böhürler, o geleneği bozdu!

14 Mayıs seçimlerinde Kayseri açısından yaşanan büyük sürprizlerden biri de Yazar Ayşe Böhürler’in AK Parti’nin listesinden 2. Sıra milletvekili adayı olmasıydı. Bazı kesimlerin “ithal aday” olarak tanımladığı ve tepki gösterdiği Böhürler’in adaylığı partililer tarafından da şaşkınlıkla karşılanmıştı.

Kayseri Milletvekili Böhürler, o geleneği bozdu!
Böhürler, seçim kampanyası boyunca Kayseri’ye gelerek çalışmalara katıldı. Daha çok kent merkezindeki çalışmalarda boy gösteren Böhürler, bazı ilçe ve köy programlarına da katıldı. 
Kendisinin “ithal aday olmadığını” çeşitli vesilelerle vurgulayan ve Kayseri ile geçmişte bağı bulunduğunu dile getiren Böhürler, seçimlerden sonra da seçim bölgesine olan ilişkisini sürdüreceğini söyledi.

Kayseri Milletvekili Böhürler, o geleneği bozdu!
14 Mayıs seçimleri gerçekleştirildi ve AK Parti’deki 5 isim gibi Böhürler de seçilerek milletvekili sıfatı kazandı. Seçimlerden sonra Ankara’ya giden Böhürler, birkaç gün sonra mazbatasını almak için geldi ancak sonrasında Kayseri’ye uğramadı.

Kayseri Milletvekili Böhürler, o geleneği bozdu!
Oysa 20 yıllık AK Parti tarihinde Kayseri’de önemli bir gelenek yerleşmişti. AK Parti’den seçilen milletvekilleri ve belediye başkanları, seçimlerden hemen sonra seçmenleri ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, teşekkür ediyorlardı. AK Parti’de Şaban Çopuroğlu başta olmak üzere diğer milletvekilleri, 14 Mayıs’tan sonra “teşekkür turuna” çıktı. Böhürler, bu tarz ziyaretlerde bulunmadı.
Ancak Böhürler, dün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Kayseri Çocukevlerini ziyaret etti. Çocuklarla samimi diyaloglar kuran ve onlara çeşitli hediyeler veren Böhürler’in bu etkinliği büyük takdir topladı.