Kayseri Mantısı Tarifi: Pratik ve Lezzetli - Türk Mutfağı

Kayseri'nin geleneksel damak zevkine uygun, ev yapımı mantı tarifiyle karşınızdayız. Sofralarınızı zenginleştirmeye hazır mısınız? İşte adım adım, Türk Mutfağının pratik ve lezzetli Kayseri mantısı tarifi…

Kayseri Mantısı Tarifi: Pratik ve Lezzetli - Türk Mutfağı

Kayseri Mantısı Tarifi, hemen hemen her gün internette en çok aratılan yemeklerin arasında yer alıyor. 
Anadolu'nun zengin mutfak kültürünün en değerli parçalarından biri olan Kayseri mantısı, popülerliğini kimseye bırakmıyor. Lezzetiyle damaklarda iz bırakan pratik ve lezzetli Kayseri Mantısı tarifi için doğru yerdesiniz. İşte 4 kişilik adım adım Kayseri mantısı tarifi.

Malzemeler:

Hamur için:

2 su bardağı un
1 yumurta
Yarım su bardağı su
Bir tutam tuz

İç harcı için:

250 gr kıyma
1 orta boy soğan, rendelenmiş
Tuz, karabiber

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber ya da sumak
Yoğurt

Hazırlık:

Derin bir kaba unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. İçine yumurta, tuz ve suyu ekleyin.
Malzemeleri iyice yoğurarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üstünü örterek yaklaşık 30 dakika dinlendirin.

İç harç için; kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın.
Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açın. Küçük kareler şeklinde kesin.
Her karenin ortasına iç harçtan koyarak üçgen şeklinde kapatın.
Tuzlu suda mantıları orta ateşte haşlayın.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin, pul biberi ya da sumak de ekleyin.
Haşlanan mantıları servis tabağına alın, üzerine yoğurt ve biberli tereyağını dökün.

Sonuç:

Evde hazırlayabileceğiniz bu otantik Kayseri mantısı tarifi ile Anadolu'nun geleneksel lezzetlerini sofralarınıza getirin. Türk mutfağının başka bir lezzet turunda görüşmek üzere afiyet olsun!