Kayseri, Kırşehir, Aksaray, Ankara, Karaman dikkat – Yeni uyarı geldi!

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen İç Anadolu Bölgesi illeri olan Kayseri, Kırşehir, Aksaray, Ankara, Karaman, Çankırı, Kırıkkale gibi illeri uyardı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri, Kırşehir, Aksaray, Ankara, Karaman dikkat – Yeni uyarı geldi!

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü yayımladığı hava tahmin raporunda Kayseri için Perşembe ve Cuma gününe dikkat çekmişti. Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen de Kayseri, Kırşehir, Aksaray, Ankara, Karaman, Çankırı, Kırıkkale gibi illeri ilgilendiren bir uyarıda bulundu. 

Şen geçtiğimiz günlerde hafta sonunda Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar görüleceğini aktarırken Salı günü hariç ülkede yağmur olacağını aktarmıştı. 

Şen X platformunda yaptığı paylaşımında, ‘Bu hafta salı günü hariç Ülkede yağış var. Yağışlar genellikle yağmur şeklinde. Çarşamba ve hafta sonu doğu anadoluda kar yağışı görülecek. Diğer bölgelerde kar yok. İstanbul bugün yağmurlu kuzey ilçelerinde kuvvetli olur. Sıcaklık 11 C’ ifadelerine yer vermişti. 

Meteoroloji Uzmanı Şen yeni paylaşımında, ‘Bugün Çarşamba, Akdeniz Ege kıyıları ile Trakya da kuvvetli olamak üzere İç Anadolu, doğu Anadolu, Güney doğu ve Marmarada Yağış var. Yağışlar doğu anadolunun doğusunun yükseklerinde kar diğer yerlerde yağmur şeklinde’ ifadelerini kullandı.

Şen dün yaptığı açıklamada da, ‘Yarın Çarşamba sabah Ege ve Akdeniz bölgelerine yeni bir yağışlı hava geliyor. Yarın öğlen marmarayı ve akşam iç anadoluyu da kapsayacak. Marmara ve Ege de yağmur kuvvetli. Hafta sonu Türkiyede hava sertleşiyor. Soğumayla birlikte Kar yağışıda görülebilecek’ uyarısında bulunmuştu.