Kayseri Kazancılar Çarşısında Tarihi An!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) milyarlarca dolarlık alım yapmasıyla birlikte net döviz pozisyonunda iyileşme görülmesi sonrası, Kayseri Kazancılar Çarşısında tarihi bir an yaşandı ve dolar kurunda hareketlenmelere neden oldu. Detaylar haberimizde…

Kayseri Kazancılar Çarşısında Tarihi An!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TCMB, milyarlarca dolarlık alım yapmasıyla birlikte net döviz pozisyonunda iyileşme görüldü ve Kayseri Kazancılar Çarşısında tarihi bir an yaşandı. Kazancılar Çarşısında bulunan dövizcilere yatırımcılar adeta akın ederek, döviz ve emtia varlıklarını piyasalardan çekerek Türk lirası almaya yöneldi.

Kayseri Kazancılar Çarşısında Tarihi An!

Yerli ve yabancı yatırımcı Türk lirasına yöneldi

Ekonomi modelindeki değişikliklerle birlikte para piyasaları giderek daha fazla sıkılaştı. Dolayısıyla yatırımcının alışkanlıkları da değişti. TCMB'nin son 22 günde yaklaşık 35 milyar dolarlık alım yapması ve Türkiye'nin net döviz pozisyonunun 2020 yılından beri en iyi seviyeye ulaşması, yerli ve yabancı yatırımcıyı Türk lirasına yönlendirdi. Bu durum, mevcut döviz hesaplarından ciddi çıkışlar görülürken, yıllık bazda bileşik yüzde 70'e varan TL mevduat faizlerinden yararlanmak isteyen yatırımcıların varlıklarını TL'ye dönüştürmesine neden oldu.

Kazancılar Çarşısında dolar kurunun, tarihte ilk kez TCMB'nin belirlediği gösterge kurun altına düştüğü gözlendi.