Kayseri inşaat proje sayısında ilk 5'te

İnşaat, konut ve emlak platformu 3D Konut'tan elde edilen bilgilere göre Kayseri'nin inşaat proje haritasındaki inşaat proje sayısının 105 olduğu öğrenildi. Kayseri bu miktar ile iller içerisinde ilk 5'te yer alıyor.

Kayseri inşaat proje sayısında ilk 5'te

KAYSERİ BİRÇOK BÜYÜKŞEHİRİ GERİDE BIRAKTI
 
İl il inşaat proje haritalarını gösteren haritada Kayseri iller arasında söz konusu proje miktarı ile 5’inci sırada yerini alırken, kendisi gibi büyükşehir olan Adana, Antalya, Mersin, Konya, Trabzon, Kocaeli, Hatay, Kahramanmaraş, Ordu, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Van’ı geride bırakarak İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’nın ardından 5’inci sıraya yerleşti. Kayseri’yi ise 100’er inşaat projesi ile Antalya ve Kocaeli takip ederken, Adana’da 84, Trabzon’da 64 ve Konya’da 55 inşaat projesi bulunduğu dikkatleri çekti.
 
İLK SIRADA İSTANBUL
 
İllerin inşaat projeleri sayısında ise ilk sırayı toplam 2 bin 964 inşaat projesi bulunan İstanbul aldı. Onu da sırasıyla 484 inşaat projesi bulunan İzmir, 430 inşaat projesi ile Ankara, 245 inşaat projesi bulunan Bursa takip etti. 
 
KAYSERİ ADETİ VE ÇEKİRDEK AİLE MİKTARI İNŞAATI ETKİLİYOR
 
Kayseri’de inşaat projelerinin bu denli yüksek olmasında Kayseri’de evlenenlerin evlenme koşulu olarak evi olması âdetinin ve çekirdek aile oranının en yüksek olduğu il olmasının etkili olduğu düşünülüyor. Ayrıca imara uygun olan arazi yapısının da inşaata elverişli olduğu görülen Kayseri’de, inşaat projelerinin büyük kısmının konut olduğu görülen tabloda bütün bu etkenler neticesinde kendi ölçeğindeki illerden daha fazla inşaat projesine sahip olduğu tahmin ediliyor. HABER: KAAN AKBAŞ