Kayseri İçin Meteorolojik Uyarı - Hava Durumu Raporu

Meteoroloji güncel hava tahmin raporunu yayınladı. Hava tahmin raporuna göre 21-25 Kasım 2023 tarihleri arasında beklenen hava durumu, sıcaklık değerleri ve önemli meteorolojik bilgiler bu raporda yer alıyor. Kayseri hava durumu raporu ve daha fazlası için ayrıntılar haberimizde…

Kayseri İçin Meteorolojik Uyarı - Hava Durumu Raporu

Kayseri’de 21-25 Kasım 2023 tarihlerini kapsayan, resmi hava durumu tahmin raporları, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı. Yayımlanan rapora göre sıcaklık değerleri ve önemli meteorolojik bilgiler bu raporda yer alıyor.

 Tahminlere göre bölgede parçalı ve az bulutlu bir havanın hakim olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde yerin ve sisin görülmesi muhtemelken, gündüz sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında izlenmesi öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, küresel etkilerine göre, 21 Kasım Salı günü hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarların etkili olması ve sıcaklık değerlerinin en düşük -2, en yüksek ise 16 derece arasında olması bekleniyor. Rapor, bölgede yaşayanların yanı sıra; tarım, inşaat ve turizm sektörleri için de önem taşıyor.

Meteorolojik uyarıların belirtilmediği raporda, Kasım şartlarının uzun yıllar sıcaklık ortalamalarına ve ekstrem değerlerine yer verildiği belirtiliyor. Buna göre Kasım mevsiminde en düşük sıcaklık -0,5 santigrat derece, en yüksek sıcaklık aralığı 12,9 santigrat derece olarak görülüyor.

Şimdiye kadar Kayseri’de görülen en düşük sıcaklık, 1953 yılı Kasım ayında -20,7 santigrat derece olarak görülürken, Kasım ayında görülen en yüksek sıcaklık ise 1932 yılında 23 santigrat olarak görülmüştür.