Kayseri eski Baro Başkanı'ndan tepki! 'Camide feryat figan, dışarda gık demiyorsan...'

Kayseri eski Baro Başkanı Avukat Fevzi Konaç, bir şahsın camide içki fotoğrafı paylaşması sonrası yaptığı paylaşım ile dikkat çekti. Konaç, ülkenin meyhane ve tekel bayiinden geçilmediğini, sahil kesimlerinde içkisiz tek bir lokanta bulunmadığını, insanların her gün çayırın çimenin üzerinde su gibi alkol tükettiğini söyledi.

Kayseri eski Baro Başkanı'ndan tepki! 'Camide feryat figan, dışarda gık demiyorsan...'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Ataşehir'de bir şahsın Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nde alkol kullandığını gösteren fotoğraf paylaşması sosyal medyada ve kamuoyunda büyük tepki ile karşılanmıştı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanan şahıs, tutuklanırken, Kayseri eski Baro Başkanı Av. Fevzi Konaç’tan olayla ilgili sert bir mesaj geldi.

Av. Konaç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İslam'da iman konusunda çifte standart olmaz. Alemlerin Rabbi bir fiile haram demişse o yere ve şekle göre değişmez, her yerde haramdır. İman ise işimize gelene değil emir ve yasakların tamamına inanmaktır. Neye inandığımızı ve nasıl inandığımızı bile bilmiyoruz” dedi.

İNSANLARIMIZ ÖFKEDEN KUDURUYOR
Paylaşımında, edepsizin birinin camide şişelerinin görüntüsünü paylaştığı fotoyla içki içtiğini tüm kamuoyunda paylaştığını hatırlatan Konaç, “Mütedeyin insanlarımız öfkeden kuduruyor,  kişi yakalanıyor, el haklı bir tepki var toplumda ama demeden duramıyorum. Ya bu içkinin camide içilmesi ne kadar edepsizce, ahlaksızca ve haramsa aynı içkinin cami dışında da tüketilmesi ve içilmesi İslam'a göre o kadar haramdır” diye konuştu.

CAMİDE OLAN OLAYDA FERYADI FİGAN TEPKİ VERİRKEN CAMİ DIŞINDA SULAR SELLER GİBİ TÜKETİLMESİNE GIK DEMİYORSAN...
Eski Kayseri Baro Başkanı Konaç, ülkenin meyhane ve tekel bayiinden geçilmediğini, sahil kesimlerinde içkisiz tek bir lokanta bulunmadığını, insanların her gün çayırın çimenin üzerinde su gibi alkol tükettiğini söyleyerek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Camide olan olayda feryadı figan tepki verirken cami dışında sular seller gibi tüketilmesine gık demiyorsan ya İslam'ın ruhunu kavramamışsındır, ya şekil Müslümanı olmuşsundur, ya da çifte standart bir inanca mahkûmsundur. Biz İman sahibi insanlar olarak ne camide (haşa) ne de dışarıda alkol tüketilmesine razı değiliz, ikisini de kınıyor ve İslam ülkesi bu topraklara bu manzaraları yakıştıramıyor ve içimize sindiremiyoruz. Millet olarak ne zaman ki İslam’ı hakkıyla anlayıp, günahın yapılış şekline değil İslam'a göre kendisine muhalif olmaya başlarsak o zaman toplumda bir değişime katkı sağlayabiliriz. Aksi takdirde yasak savmak babından tepkilerle kendimizi kandırırız.”