Kayseri dikkat çekti – Bu listede 6. sırada!

Türkiye'nin e-ticaret hacmi yüzde 115,15 artarak 1,85 trilyon lira olurken, en çok kargo gönderimi yapan 6. il Kayseri oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri dikkat çekti – Bu listede 6. sırada!

Türkiye’nin e-ticaret hacmi, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 115,15 artarak 1,85 trilyon lira oldu. Araştırmalara göre en çok kargo gönderimi yapılan iller ise şaşırttı. Kayseri bu listede 6. oldu. 

Ticaret Bakanlığı, e-ticaret alanında yaşanan önemli gelişmelere yer verdiği ‘Türkiye’de e-Ticaretin Görünümü Raporu’nu yayımladı.
Raporda, e-ticaretin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH), genel ticaret ve perakende ticaret içindeki durumu ele alındı.

Bakanlık tarafından geliştirilen metodolojiyle Türkiye’de illerin e-ticarete uyumuna ilişkin endeks oluşturuldu. Buna göre, e-ticarete uyumu en yüksek olan iller;  İstanbul, Kayseri, Çorum, İzmir ve Kocaeli oldu.

Kayseri kargo gönderiminde 6. sırada!

Teslim edilemeyen kargo gönderilerinin nedenine bakıldığında ise ilk sebebin yüzde 34,13 ile ‘müşterinin gönderiyi kabul etmemesi’ olduğu görüldü. İkinci sırayı yüzde 26,43 ile ‘adreste bulunamama’ alırken, en az karşılaşılan sebep yüzde 1,2 ile ‘hasarlı kargo’ oldu.

En çok kargo gönderimi yapan il yüzde 55,27 ile İstanbul olarak kayıtlara geçerken, bunu Kocaeli, Ankara, İzmir, Bursa ve Kayseri takip etti. En fazla kargo gönderimi yapan ilçe ise Bağcılar oldu.