Kayseri'den Yurtdışına – 3 Kat Fazla Kazanacaklar

Özvatanlı kadınlar kooperatif aracılığıyla, yurtdışı pazarına açılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'den Yurtdışına – 3 Kat Fazla Kazanacaklar

Üreten kadınların bir araya gelmesine ve güçlerini birleştirmesine destek olan kadın kooperatifleri sayesinde, Özvatanlı Kadınlar yurtdışı piyasasına açılıyor. Kayseri’de kazandıklarının üç katını kazanmaya hazırlanan üreticiler, edinilen bilgilere göre ilk etapta 4 palet ürün ihraç edecek. 

Kayseri’de ürettikleri nevresim takımlarını, yurt dışında yaşayan Özvatanlı vatandaşlarla işbirliği sonucu, Almanya’ya göndermeye hazırlanıyorlar.

Kadınların üretime katkıda bulunmasını önemseyen ve destekleyen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in öncülüğünde kurulan 44 kadın kooperatifinden biri olan Özvatan Kadın Girişimi İşletme ve Üretimi Kooperatifi’nde, kadınların ürettiği nevresim takımları Almanya'ya ihraç edilecek.

Kayseri'den Yurtdışına – 3 Kat Fazla Kazanacaklar

En geç eylül ayına kadar gerçekleşmesi planlanan ihracat da planlanan ilk takvim temmuz sonu olsa da bürokratik işlemler sürecin uzamasına neden olabilir.

Öncelik Almanya

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özvatan Kaymakamı Mine Kurt, ürünlerin 100 pamuk ya da keten olduğunu, birinci kalitede üretim olduğunu belirtti. 

Kayseri'den Yurtdışına – 3 Kat Fazla Kazanacaklar

İlk olarak Stuttgart merkezli olarak Almanya’ya dağılacağını söyleyen Kaymakam Kurt, Halk TV’nin haberine göre, ‘Kadınlarımız Türkiye'de elde ettikleri kazancın 3 katını kazanacaklar. Bu, hem ülke ekonomimiz hem de kadınlarımızın emeği için paha biçilemez bir değer,’ açıklamalarında bulundu. 

Aile Gibiyiz

Özvatan Kadın Girişimi İşletme ve Üretimi Kooperatifi Başkanı Melahat Küçükdoğan, Günde yaklaşık 100 takım üretiyoruz. 11 kişilik bir aile gibi olduklarını belirterek, yapılan işin kendileri için terapi olduğunu ifade etti.

Kayseri'den Yurtdışına – 3 Kat Fazla Kazanacaklar

Üyeler Mutlu

Üyeler, kooperatif bünyesinde aldıkları eğitimlerle kendilerini yetiştirdiklerini belirterek, ‘Bizim ürettiklerimizi başkalarının kullanacağını bilmek çok güzel,’ dediler.