Kayseri'deki o gölet kurudu!

Kayseri'nin doğal güzelliklerinde simge haline gelen Erciyes Dağı eteklerinde bulunan Tekir Göleti kurudu. Gazeteci Azim Deniz bölgeye giderek yetkililere seslendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'deki o gölet kurudu!

Kayseri'nin doğal güzelliklerinde simge haline gelen Erciyes Dağı eteklerinde bulunan Tekir Göleti kurudu. Gazeteci Azim Deniz bölgeye giderek yetkililere seslendi. 

Erciyes Dağı'na mevisim ilk karı düştü. Vatandaşlar, yerli ve yabancı turistlerin kış turizminde Kayseri'yi tercih etmesi kent ve ülke ekonomisine katkı sağlarken, şehrin doğal güzelliklerini de ön plana çıkarıyor.

Tekir göleti kuruma tehlikesiyle karşı karşıya... Son yıllarda aşırı sıcak hava dalgası etkisiyle göletin su seviyesi hızla düşüş göstererek kurumaya yüz tuttu. Gazeteci Azim Deniz ise bölgede durumu anlatarak yetkililere seslendi.

Kayseri'deki o gölet kurudu!

Deniz, karın geç yağdığı zamanlarda suni karlama cihazları ile kar üretilerek kayak sezonunun erkene alındığından bahsetti. Ancak gölün kuruması nedeniyle kayak sezonunun geç geldiğini belirten Gazeteci Azim Deniz, "Buranın suyunun bir şekilde beslemesi yapılması gerekiyor. Belediyenin bu konuda çalışması gerekiyor. Su kaynaklarının bu gölete doğru yönlendirilmesi gerekiyor. Gölet dolu olursa her zaman kayak sezonu biraz daha uzun olacaktır. Kar yağmasa bile suni karlama yöntemiyle.. Ama burada su kalmazsa bu şekilde kurumuş olursa o zaman maalesef Erciyes'te kayak sezonu düşer ve işte burada turistler doya doya kayak yapamaz." dedi.

Kayseri'deki o gölet kurudu!

Öte yandan, Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gölet için mekanik onarım ve ölü hacim rusubat temizliği işlerinin kurum tarafından yapıldığı belirtildi.

Kayseri'deki o gölet kurudu!

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Erciyes Tekir Göletinde bakım-onarım çalışmaları devam ediyor. Tarımsal sulama ve  Erciyes kayak pistlerinde karlama ünitelerinde kullanılan gölet için mekanik onarım ve ölü hacim rusubat temizliği işleri kurumumuz tarafından yapılmaktadır."