Kayseri'deki akraba evliliği oranı belli oldu!

TÜİK'in aile yapısını incelediği istatistiklerde Türkiye'de akraba evliliği oranı belli oldu. Peki Kayseri'de akraba evliliği oranı ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'deki akraba evliliği oranı belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in aile yapısını incelediği istatistiklerde Türkiye genelinde akraba evliliği oranı 2022 yılında yüzde 3,9 oldu. Akraba evliliği oranının en yüksek olduğu il ise yüzde 18,4 ile Şanlıurfa olarak tespit edilirken bakın Kayseri’deki akraba evliliği oranı ne kadar oldu? İşte detaylar…

Kayseri'deki akraba evliliği oranı belli oldu!

Türkiye’de akraba evliliği gerçeği, azalma gösterse de gündemdeki yerini koruyor. TÜİK’in yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de akraba evliliğinin en çok ve en az olduğu iller belirlendi.

Buna göre Türkiye’de en çok akraba evliliği yapan iller Doğu ve Güneydoğu illeri oldu.

Türkiye genelinde akraba evlilik oranı yüzde 3,86 olarak paylaşılırken, en fazla akraba evliliği yapılan il olarak Şanlıurfa başı çekti.
Akraba evliliklerinden doğan çocukların sağlık sorunları yaşamaları ise bu geleneğin en can acıtan yanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) İstatistiklerle Aile, 2022 araştırması sonuçlarına göre, toplam resmi evlilikler içinde son evliliğinde akraba evliliği yapanların oranı yüzde 8,3 olarak açıklandı.

Akraba evliliklerinin çoğu hala/dayı çocukları

Akraba evlilikleri akrabalık türüne göre incelendiğinde, akraba evliliği yapmış bireylerin yüzde 46,5’inin hala/dayı çocukları ile yüzde 27,2’sinin amca çocukları ile ve yüzde 26,3’ünün ise teyze çocukları ile evli olduğu görüldü.

Peki Kayseri’deki akraba evliliği oranı ne kadar?

Türkiye genelinde akraba evliliği oranı 2022 yılında yüzde 3,9 olurken Kayseri’deki akraba evliliği oranı 2,8 – 4 arası olarak karşımıza çıkıyor.