Kayseri'de Zincir Marketlere Zorunluluk

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre zincir marketlere o ürünü bulundurma zorunluluğu getirildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de Zincir Marketlere Zorunluluk

Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve 200 den fazla zincir marketi etkileyen uygulamada marketlere ‘Glütensiz Ürün’ bulundurma zorunluluğu getirildi. Resmi gazete de yayımlanan tebliğe göre ilk uygulama için verilen tarih 1 Haziranda iken düzenlemenin bazı hükümleri içinse 1 Eylül 2024’ tarihi gösterildi. 

Uygulamada alerjik rahatsızlığı olan çölyak hastaları ve glüten intoleransı yaşayanların gıda ürünlerine erişiminin kolaylaştırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Kayseri'de Zincir Marketlere Zorunluluk

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Glütensiz Gıda Ürünü Satış Yükümlülüğü Getirilmesine İlişkin Tebliğe göre, gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışını yapan ve şube sayısı 200'den fazla olan zincir mağazalar, 250 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde glütensiz olmak üzere un, tatlı ve tuzlu atıştırmalığı satışa hazır bulundurmakla yükümlü kılındı.

Söz konusu mağazalar, 400 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde de glütensiz olmak üzere ekmek, un, makarna, tatlı ve tuzlu atıştırmalığı, süreklilik arz edecek şekilde ve talebi karşılayacak miktarda satışa hazır bulunduracak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hali hazırda sadece çölyaklılara özel hizmet veren iki tesisin bulunmasının yanı sıra, Kayseri’deki marketlerde de glütensiz ürünlere ulaşılacak olması çölyak hastalarının hayatını kolaylaştıracak.