Kayseri'de Yoktu – Komşuda Zam Geldi!

Kayseri'nin komşu ili Yozgat'ta Et ve Süt Kurumu'na (ESK) zam geldi. Gelen zamlar sonrasında Kayseri'de Et ve Süt Kurumu'nun olmaması yeniden gündem oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de Yoktu – Komşuda Zam Geldi!

Kayseri’de Et ve Süt Kurumu’nun olmaması vatandaşlar tarafından sık sık dile getiriliyor. Kayseri’nin komşu ili Yozgat’ta ESK’ya zam gelmesi vatandaşlar tarafından ‘Zam gelse de bizden ucuz eti yiyorlar’ sitemlerini beraberinde getirdi.

Canlı hayvanları satın alarak kesimlerini gerçekleştiren ve kesim sonrası işleme hazır hale getiren Et ve Süt Kurumu (ESK), et fiyatlarında yüzde 25’lik bir artışın yaşanacağını duyurdu. Yapılan bu duyuru ile birlikte et ve tavuk fiyatlarında yeniden bir yükseliş yaşandı.

Kayseri'de Yoktu – Komşuda Zam Geldi!

Yaşanan artışla birlikte;

Kıymanın kilosu 229 TL’den 279 TL’ye,

Kuşbaşı etin kilosu 259 TL’den 279 TL’ye,

Tavuk but fiyatı 67 TL’den 74 TL’ye,

Tavuk göğsü fiyatı ise 68 TL’den 85 TL’ye yükseldi.

Yaşanan bu artış Kayserili vatandaşların tepkisine sebep oldu

Et ve Süt Kurumu’nun Kayseri’de bulunmaması vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanan durumlardan biri. Kayseri’de Et ve Süt Kurumu Ofisi mevcutta bulunuyor. Fakat aktif olarak faaliyette değiller. Sektör temsilcilerinin sürekli talepte bulunması ve vatandaşlar tarafından sık sık istekte bulunulmasına rağmen ESK, Kayseri’de satış yapmıyor.

Kayseri'de Yoktu – Komşuda Zam Geldi!

Vatandaşlar da her fırsatta, ‘Her gün et ve süt ürünlerine gelen zamlar et ve süt ürünlerine ulaşmamızı mümkün olmuyor. Bu nedenle devlet eliyle satılan et ve süt ürünlerine ulaşmak için et ve süt ürünleri kurumunun Kayseri’ye açılmasını istiyoruz. Bu konuda kamuoyu oluşturmak ve talebimizin yerine gelmesini istiyoruz. Asgari ücretle geçinin insanların et ve süt ürünlerine ulaşması sağlanmalı’ diyerek talebini yineliyor. Yozgat’ta gelen zamlara da Kayserili vatandaşlar ‘Gelen zamlarla birlikte yine bizden ucuz et yiyorlar. Kayseri’de neden hala yok? Kayserililer neden ucuz ete ulaşamıyor’ diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

Kayseri'de Yoktu – Komşuda Zam Geldi!

Türkiye’de Hangi illerde Et ve Süt Kurumu Mağazası Var?

Et ve Süt Kurumu’nun 24/04/2013 tarihli ve 2863 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2013/4553 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Kurumun adı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü olarak değiştirilmiştir. Et ve Süt Kurumu’nun faaliyette olan mağazaları Türkiye’de sadece 15 ilde bulunuyor. Bu iller şöyle; Adana, Ağrı, Bingöl, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Sakarya, Sincan, Sivas, Trabzon, Yozgat, Van kombinaları, İstanbul Et İşletme Müdürlüğü ve Yozgat Süt İşletme Müdürlüğü olmak üzere toplam 15 adet iş yeri ile faaliyetini sürdürmektedir.