Kayseri'de yıllardır beklenen yol TBMM gündeminde! ''Daha fazla ertelemeyin'' çıkışı

Bir yol… Yıllardır kullanılan ama bir türlü çözülemeyen sorun… Meclis kürsüsünden gelen çağrı, bölgedeki ulaşım tartışmasını yeniden alevlendirdi. Peki, o güzergâhta ne yaşanıyor?

Kayseri’de uzun süredir dile getirilen bir ulaşım sorunu, bu kez Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Genel Kurul’da yaptığı konuşmayla dikkatleri iki mahalle arasındaki kritik güzergâha çevirdi.

Genç’in gündeme getirdiği yol, Akkışla’ya bağlı Girinci Mahallesi ile Bünyan’a bağlı Koyunabdal Mahallesi arasında uzanıyor. Bölge halkı için önemli bir bağlantı noktası olan bu güzergâh, özellikle Akkışla’dan Kayseri merkeze ulaşımda en kısa seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor.

Ancak yıllardır çözüm bekleyen yolun mevcut durumu, vatandaşların günlük yaşamını zorlaştırıyor. Dar ve bozuk yapısıyla sürüş güvenliğini tehdit eden güzergâh, hem zaman kaybına hem de ulaşımda ciddi aksamalara neden oluyor.

Meclis kürsüsünden konuşan Genç, sorunun artık ertelenmemesi gerektiğini vurgulayarak açık bir çağrıda bulundu. Bölge halkının talebinin net olduğunu belirten Genç, söz konusu yolun bir an önce asfaltlanması ve genişletilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ulaşımın doğrudan etkilendiği bu hattın mevcut haliyle bölgeye yakışmadığını ifade eden Genç’in çıkışı, gözleri ilgili kurumların atacağı adımlara çevirdi.