Kayseri'de yeni mezun eczacılara müjde! İŞKUR desteğiyle imzalar atıldı
Türk Eczacıları Birliği ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş birliğiyle hayata geçirilen Yardımcı Eczacı / Eczacı İstihdam Programı kapsamında önemli bir protokole imza atıldı.
Türk Eczacıları Birliği ve İŞKUR iş birliğiyle başlatılan Yardımcı Eczacı / Eczacı İstihdam Programı kapsamında protokol imzalandı. İŞKUR Kayseri İl Müdürü Ayşe Ak ve Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın’ın katılımıyla imzalana iş birliği protokolü ile yeni mezun eczacıların istihdamına ve mesleki uyum süreçlerine katkı sağlayacak.
Başkan Akın gündeme getirmişti
Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın, kontrolsüz artan eczacılık fakültesi sayıları ve kontenjanlar nedeniyle sektörde yaşanan istihdam krizini sık sık gündeme taşıyordu. Eczacılık mesleğinde kontranksız kontenjan artışlarının yeni mezunlar açısından ciddi bir iş imkânı kısıtlılığı yarattığını belirten Akın, sorunun çözümü için somut adımlar atılması gerektiğine devamlı olarak değiniyordu.
Somut adım atıldı
Konuyla ilgili yapılan protokolün ardından açıklama yapan Uzman Eczacı Uğur Nuri Akın; ‘Türk Eczacıları Birliği ve İŞKUR iş birliğiyle hayata geçirilen Yardımcı Eczacı / Eczacı İstihdam Programı çerçevesinde İŞKUR Kayseri İl Müdürümüz Sn. Ayşe AK’ın katılımıyla protokolümüzü imzaladık. Kıymetli müdürümüze bu süreçteki katkıları için teşekkür ediyorum. Programın mesleğimiz ve meslektaşlarımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’ dedi.
