Kayseri'de yaz okulu fiyatları ne kadar?

Yazın yaklaşmasıyla birlikte aileler çocukları için yaz okulu araştırmalarına başladı. Peki Kayseri'de yaz okulları fiyatları ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Kayseri'de yaz okulu fiyatları ne kadar?

Yazın yaklaşmasıyla birlikte aileler çocukları için yaz okulu arayışına girdi. Peki Kayseri’de yaz okulları fiyatları ne kadar? İşte detaylar..

Kayseri'de yaz okulu fiyatları ne kadar?
Yaz tatilinin başlamasıyla anne-babaların yaz okulu arayışları da devam ediyor. Yaz okulları öncelikle sosyal açıdan yalıtılmış, bütün günü bilgisayar ve televizyon başında geçirecek, bu dönemi değerlendirme imkânı olmayanlar için bir fırsat olarak görülüyor. Bazı uzmanlar yorucu bir ders-sınav temposundan çıkan çocuğu, okullar kapanır kapanmaz yaz okuluna göndermek de doğru olmadığını düşünse de veliler yaz okulu uygulamasının çocukların gelişimi açısından iyi olduğunu savunuyor.
Peki Kayseri’de yaz okulu fiyatları ne kadar? Detaylar haberimizde..

Kayseri'de yaz okulu fiyatları ne kadar?
Sportif ve sanatsal faaliyetlere katılabilir
Ortak yaşam alanlarının daralmasının yanında birbirini tanıyan mahalle kültürünün zayıflaması karşısında; yaz okulu kavramı karşımıza çıkıyor. Yaz okulu genelde tüm çocuklar için ama özellikle tatilini çeşitli nedenlerle, yeterince verimli geçiremeyen, evden güvenli bir biçimde dışarı çıkma fırsatı olmayan, sosyal açıdan yalıtılmış çocuklar için oldukça faydalı görünüyor. Ayrıca bilgisayar ve televizyon gibi ekrana bağımlı çocuk ve gençler için de yaz okulu iyi bir alternatif olabiliyor. Uzmanlar ise gün boyu evde oturup saatlerce bilgisayar oynayıp televizyon izlemek yerine spor ve sanatsal faaliyetlere katılmak çocuklar için daha verimli bir uğraş olacağını söylüyor.

Kayseri'de yaz okulu fiyatları ne kadar?
Peki Kayseri’de yaz okulu fiyatları nasıl?
Kayseri’de velilerin araştırdığı yaz okulu fiyatları okulların fiyat politikasına göre değişkenlik gösteriyor. Ancak araştırmalarımıza göre ortalama bir fiyat verecek olursak, okullarda yarım gün 3 bin ila 8 bin arasında değişirken, tam gün fiyatları ise 6 bin ila 13 bin arasında değişkenlik gösteriyor.
Yaz okulu dışında öğrencilere spor aktivite imkanı sunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi de kayıtlara başladı.
Büyükşehir Spor A.Ş.’den 17 Tesis ve 5 Parkta, 18 Spor Dalında Yaz Dönemi Spor Okulları ise şu şekilde: 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin 17 spor tesisi ve 5 parkta gerçekleştireceği, futboldan basketbola, okçuluktan tenise, yüzmeden kick boksa 18 branşın yer aldığı Yaz Dönemi Spor Okulları kayıtlarını başladı.
“Yetişkin kursları için 16-65 yaş, cimnastik 4-10 yaş, yüzme 6-15 yaş, futbol 6-15 yaş, basketbol 6-15 yaş, hentbol 6-15 yaş, tenis 7-15 yaş, masa tenisi 5-15 yaş, okçuluk 7-15 yaş, geleneksel okçuluk 7-15 yaş, buz pateni 4-15 yaş, kick boks 6-15 yaş, taekwondo 6-15 yaş, voleybol 6-15 yaş, su kayağı 11-15 yaş, badminton 7-15 yaş, floor curling 7-15 yaş, atletizm 5-15 yaş ve güreş 8-12 yaş.”
Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’de spor okulu kurs ücreti aylık 300 TL, yetişkin kursu 350 TL ve tenis yetişkin kurs ücreti aylık 450 TL olarak belirlenirken parklarda yapılan futbol ve basketbol kurslarına katılım ücretsiz olacak.
Ücretli kurslara katılmak isteyen sporseverler detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için www.sporaskayseri.com.tr adresi üzerinden detaylı bilgiye ulaşarak kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekken ücretsiz spor okulu kursları için online ön başvuru sonrası tesislerden kesin kayıt işlemi yaptırabilecekler.