Kayseri'de yaşlı nüfusu ne kadar? - Dünya Yaşlılar Günü

Kayseri'de yaşlı nüfusu ne kadar? Ulu çınarlar diye tabir edilen atalarımız, büyüklerimiz olan yaşlılarımız için farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Dünya Yaşlılar Günü ne zaman? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de yaşlı nüfusu ne kadar? - Dünya Yaşlılar Günü

Kayseri’de yaşlı nüfusu ne kadar? Ulu çınarlar diye tabir edilen atalarımız, büyüklerimiz olan yaşlılarımız için farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Dünya Yaşlılar Günü ne zaman? İşte detaylar...

Her yıl 1 Ekim’de kutlanan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 14 Aralık 1990’da oy birliği ile kabul edilen Dünya Yaşlılar Günü ilk olarak 1 Ekim 1991’de kutlanmaya başlandı.

32’ncisi kutlanacak olan olan bu özel gün yurt genelinde olduğu gibi Kayseri’de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Yaşlı nüfus olarak kabul edilen 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus, Türkiye genelinde 2017 yılında 6 milyon 895 bin 385 kişi iken son beş yılda artarak, 2022 yılı itibariyle 8 milyon 451 bin 669 kişi oldu. 

Kayseri de ise, TÜİK istatistiklerine göre taşlı nüfusu bir önceki yıla göre 7 bin 166 arttığı görülüyor. Kayseri nüfusu 2022 yılı verileri sonrası 1 milyon 441 bin 523 olmuştu. Kayseri nüfusunun yaş grupları istatistiklerine göte ise 65 yaş üstü nüfusu 139 bin 145 kişi ile dikkat çekiyor.

Yarın akşam bu güne özel yaşlılar için etkinlik düzenlenecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tiyatro Salonu’nda 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü etkinliği saat 19.30’da başlayacak. Programda, Ulu Çınarlar Korosu ve Ulu Çınarlar Tiyatro Topluluğu gösterileri yer alacak.