Kayseri'de Yankı Uyandıran İddiayı Talas Belediyesi Yalanladı!

Talas İlçesi'nde bulunan Halef Hoca Caddesi üzerinde yapımı devam eden Menekşe Sitesi inşaatıyla ilgili kamuoyunda yayılan 'deprem toplanma alanıdır' iddialarına Talas Belediyesi'nden resmi bir açıklama geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Yankı Uyandıran İddiayı Talas Belediyesi Yalanladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Talas Belediyesi, Menekşe Sitesi inşaatıyla ilgili kamuoyunda dolaşan deprem toplanma alanı iddialarına yönelik bir açıklama yaptı. Belediye, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Belediye tarafından yayımlanan basın bülteninde, İYİ Partili meclis üyeleri tarafından menekşe sitesiyle ilgili yanıltıcı açıklamalar yapıldığı ve bu söylemlerin s toplumda yanlış anlaşılmalara yol açtığı vurgulandı.

Bölgenin ihtiyacı göz önüne alındı

Basın bülteninde, Halef Hoca Caddesi üzerinde bulunan 3.650 metrekarelik park alanının 2017 yılında yapılan imar plan revizyonu kapsamında ticaret alanına dönüştürüldüğü ifade edildi. Bu kararın, bölgenin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak alındığı ve bunun karşılığında 39.910 metrekarelik bir park alanının planlandığı vurgulandı. Talas Belediyesi, bu yeni park alanının bölgenin yeşil alan ihtiyacını fazlasıyla karşılayacağını belirtti. Ayrıca, imar planında bulunmamasına rağmen aynı caddenin devamında 100 bin metrekarelik Talas Millet Bahçesi'nin ilçeye kazandırıldığı belirtildi.

‘Vatandaşın sesine kulak tıkamak anlamına geliyor’

Belediye, ilçede bir alışveriş-ticaret merkezi eksikliğinin vatandaşlar tarafından sıkça dile getirildiğini ve bu ihtiyacın karşılanmasının, bölge sakinlerinin taleplerini karşılamak adına önemli bir adım olduğunu belirtti. Ticaret merkezine karşı çıkmanın, ilçe gerçeklerinden uzak olmak ve vatandaşın sesine kulak tıkamak anlamına geleceği ifade edildi.

Talas Belediyesi, bölgenin 26.09.2016 tarih ve 9284 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edildiğini hatırlattı. Yapılan çalışmaların, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın proje ve uygulamalarına paralel olarak sürdürüldüğünü ve Menekşe Sitesi inşaatının hızla devam ettiğini belirtti.

Söz konusu alanın deprem toplanma alanı olduğuna dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Bu yöndeki yanlış bilgilendirmelerin, kamuoyunda gereksiz bir endişe yaratabileceği ayrıca eklendi.