Kayseri'de uzun kuyruklar bitti – Vatandaşlardan talep var!

Kayseri'de 15 Mart Pazar günü açılan 'Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi' vatandaşların yoğun ilgisiyle kent tarihinin en uzun kuyruklarına sahne oldu. Sergi için vatandaşlardan yeni bir talep var.

Kayseri’de uzun kuyruklara sahne olan ‘Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi’ 17 Mart Salı günü sonlandı. Kayseri tarihinde en uzun kuyruklara sahne olan sergi için vatandaşlardan talep var.

Pazar günü açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Saraylar Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan ‘Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisinde’, İslam dünyası için büyük manevi değere sahip kutsal emanetler ile vakıf kültürünü yansıtan eserler yer alıyor. 99 nadide eserden oluşan Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi, vatandaşların yoğun ilgisiyle ziyaretçilerini 15 Mart Pazar gününden itibaren ağırladı.

Kayseri'de uzun kuyruklar bitti – Vatandaşlardan talep var!

Kent tarihinin en uzun kuyruğu

Açıldığı günden bu yana sergiye büyük ilgi gösteren Kayserililer sergi önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen sergi, özellikle iftar sonrası vatandaşların akınına uğradı. Sergiyi ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, fuar alanında uzun kuyruklar oluştururken, kutsal emanetler ve vakıf eserleri büyük ilgi gördü. Neredeyse 1,5-2 saat sıra bekleyen vatandaşlar ‘Buna değer’ yorumunda bulundu.

Vatandaşların talebi

Sosyal medya kanallarından paylaşım yapan Kayserililer ‘Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri’ sergisinin Kayseri’de 3 güne sığdırılmasını eleştirdi. Böylesine bir serginin kentte daha uzun süre kalması gerektiğini ifade eden Kayserililer, ‘Ramazan ayında çok güzel bir sergi düzenlendi. Ama Kayseri’ye 3 gün çok az kaldı. Bayramdan sonra keşke tekrar gelse’ ifadelerinde bulundu. 

Yorumlarda destek veren Kayserililer, uzun süre bekleyemediklerini, Ramazan ayı dolayısıyla gidemediklerini ama çevrelerinden duyarak çok merak ettiklerini belirterek, ‘Yeniden açılsın’ talebinde bulundular.