Kayseri'de Ulaşımda Kriz Yaşanıyor: Tramvaya Uzak, Otobüs Nadir Geliyor!

Kayseri'nin en kalabalık ilçelerinden biri olan Talas'ta yaşayanlar, ulaşım konusundaki sıkıntılarını dile getirdi. Anayurt bölgesine tramvay hattı açılmış olmasına rağmen, ulaşım sorunu tam olarak çözülmedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Ulaşımda Kriz Yaşanıyor: Tramvaya Uzak, Otobüs Nadir Geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'nin en kalabalık ilçelerinden biri olan Talas'ta yaşayanlar, ulaşım konusundaki sıkıntılarını dile getiriyor. Özellikle Mevlana Mahallesi sakinleri, otobüslerin yarım saatte bir geçmesinden dolayı sitem ettiler. 

Anayurt'taki Tramvay Ulaşım Sorununu Çözmüyor

Anayurt bölgesine tramvay hattı açılmış olmasına rağmen, bu hattın tramvay duraklarına uzak olan vatandaşlar için yeterli olmadığı belirtiliyor. Tramvay hattının açılması, bazı bölgelerde ulaşımı kolaylaştırsa da, tramvay duraklarına uzak olan mahalle sakinleri için otobüs seferlerinin artırılması gerektiği vurgulanıyor. 

Mevlana Mahallesi'nde yaşayanlar, otobüslerin sefer sıklığının yetersiz olduğunu belirtiyor. Yarım saatte bir gelen otobüsler, özellikle sabah ve akşam saatlerinde büyük yoğunluk yaratıyor. Vatandaşlar, bu sorunun günlük yaşamlarını olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Ayrıca Kayseri’nin farklı semtlerinde tramvay durağına uzak ikamet eden kişilerinde aynı durumdan mağduriyet yaşadığı öğrenildi. 

'Otobüs hatları artırılsın'

Mevlana mahallesinde yaşayan bir vatandaş; ‘Tramvay hattı güzel bir adım ama bizim mahalleye uzak. Otobüs hatlarının artırılmasını istiyoruz’ dedi.

Başka bir vatandaş ise Mevlana Mahallesi Elçibey caddesinde yaşıyoruz bulunduğum yere tramvay çok uzak otobüs duraklarını da uzağım. Üstelik bana en yakın duraktan otobüs yarım saatte bir geçiyor. Başka bir otobüs durağına gittiğim zamanda otobüs fazla yoğunluktan dolayı başka yolcu alamıyor. Özellikle çocuklarım sabahları okula giderken çok zorlanıyor. Otobüs hatlarının çoğaltılması gerekiyor’ diye konuştu.