Kayseri'de Türkçülük Ruhunu Canlandıran Anlamlı Buluşma

Kayseri Kültür ve Turizm Dernek Başkanı Alim Gerçel, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, 3 Mayıs Türkçüler Günü dolayısıyla Gazeteci Yunus Bekir'i anma programı düzenleyeceklerini açıkladı. Gerçel, 3 Mayıs Türkçüler Günü için önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde…

Kayseri'de Türkçülük Ruhunu Canlandıran Anlamlı Buluşma
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Kültür ve Turizm Dernek Başkanı Alim Gerçel, Türk Ocağı Başkanı Kayseri Şube Başkanı Mustafa Ünal, Turan-Sarımsaklı Dernek Başkanı Emir Türkay ve beraberindeki heyet, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek 3 Mayıs Türkçüler Günü için önemli açıklamalarda bulunuldu.

‘Kayseri’de ilk Türkçe gazeteyi çıkardı’

Ziyaretleri sırasında Gerçel Türk milliyetçiliğinin ve Türkçülüğün önemine vurgu yaparak, 3 Mayıs'ın Türk milliyetçileri için kutsal bir gün olduğunu belirtti.  Gerçel, Gazeteci Yunus Bekir'i anma programı düzenleyeceklerini ve bu programın 15’ncisini gerçekleştireceklerini söyledi. Yunus Bekir'in, 1910 yılında Kayseri'de ilk Türkçe gazeteyi çıkaran ve Gültepe'deki memleket hastanesinin Vali Muammer Bey ile birlikte yapılmasını sağlayan kişi olduğunu aktaran Gerçel, ayrıca o dönemde yaklaşık 70 ilkokulun yapılmasına da öncülük ettiğini ifade etti.

Kayseri'de Türkçülük Ruhunu Canlandıran Anlamlı Buluşma

‘Komünizme dur dedikleri kutsal hareketin adıdır’

3 Mayıs'ın Türk milliyetçilerinin komünizme karşı başlattıkları mücadele günü olduğunu belirten Gerçel, bu mücadelenin Türk milletinin değerlerine sahip çıkma ve koruma anlamına geldiğini vurgulayarak; ‘Değerli Türk milleti Türkçülük Günü 3 Mayıs 1944 tarihinde Türk milliyetçilerinin komünizme dur dedikleri o devrin dikta rejimine karşı protestolarını başlattıkları kutsal hareketin adıdır. Atatürk'ün ölümünden sonra onun Türk milliyetçiliği ölçüsünde geliştirdiği devlet politikasına dinamit koymak isteyenlerin elinde patladığı Hüseyin Nihal Atsız'ın önderliğinde bir grup idealist Türk gençliğince başlatılan kutlu mücadele günüdür Türk milliyetçisi, Türkçüler, vatanına, milletine, bayrağına milli, manevi değerlerine sahip çıkar, canı pahasına da olsa bu değerlerini korur. Türkçülük daima hak, hürriyet ve millet menfaatinden yana olmuştur. Türkçülerin parolası her şey Türk için Türk'e göre Türk tarafındandır’ dedi.

Gazeteci Yunus Bekir mezarı başında anılacak

Alim Gerçel, Gazeteci Yunus Bekir'i anma töreninin Kayseri Türk Ocağı Derneği, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, Kayseri Turan Sarımsaklı Kültür ve Turizm Derneği, Anadolu Muhtarlar ve Mahalli İdareler Derneği, 1915 Çanakkale Savaşı, şehit ve gazi yakınlarıyla, Yardımlaşma, Dayanışma Derneği, Turan, Sarımsaklı, Sahabiye Mahalleleri muhtarlıkları tarafından düzenlendiğini ve törene tüm Kayserilileri davet ettiğini söyledi. 

Gerçel, Anma töreninin 3 Mayıs 2024 Cuma günü saat 11.00'da gerçekleşeceğini ve Yunus Bekir'in mirasını yaşatmanın önemine vurgu yaptı.