Kayseri'de Tüm Ulaşım Kartları İptal

Kayseri toplu taşımada yepyeni bir döneme geçmeye hazırlanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de Tüm Ulaşım Kartları İptal

Kayseri'de Tüm Ulaşım Kartları İptal

Kayseri toplu taşımada yepyeni bir döneme geçmeye hazırlanıyor. Tüm Türkiye’de toplu taşımada tek kart dönemine geçilmesi konusu uzun süredir konuşuluyordu. Tüm şehirlerde ayrı kart kullanımının seyahat eden kişileri zor duruma düşürmesi üzerine, yetkililerden tek kart dönemine geçilmesini talep eden vatandaşların sesi en sonunda yetkililer tarafından duyuldu.  

Kayseri'de Tüm Ulaşım Kartları İptal

Konuyla ilgili bilgiler veren PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, bu projenin önemli bir ihtiyaç olduğunu ve bu entegrasyon sonunda yaşanan tüm sıkıntıların çözüleceğini ifade etti. 
Türkiye Kart Projesi ile 2024 yılı sonunda ülkenin yüzde 50'sinden fazlasını kapsamayı hedeflediklerini belirten Gülten, bir sonraki yıl ise ülkenin tamamında bu sistemin uygulanacağını vurguladı.

Kartlar Artık Entegre Edilecek

Türkiye Kart'ın, toplu taşıma kartlarını birbiriyle entegre eden bir sistem olduğunu açıklayan Gülten, bu proje ile vatandaşların gittikleri her şehir için ayrı bir kart kullanımı zorunluluğu ortadan kalkmış olacak dedi. 

Kayseri'de Tüm Ulaşım Kartları İptal

Tüm Türkiye’yi Kapsayacak

Projenin sadece bir toplu taşıma kartı olmadığını belirten Gülten, belediyelerin kendi kartlarını çıkarmaya devam edeceklerini ve entegrasyon sürecinde önemli bir rol oynadıklarını ifade etti.
Hakan Gülten, kredi kartlarına da Türkiye Kart özelliği eklenebileceğini ve bu projenin dünyada eşi benzeri olmayan bir teknoloji olduğunu sözlerine ekledi.

Kayseri'de Tüm Ulaşım Kartları İptal

Kullanımdaki Kartların Süresi Belirleniyor

Türkiye Kart ekosisteminin kare kod ve cep telefonuyla ödemeleri de desteklediğini ekleyen PTT AŞ Genel Müdürü Gülten, mevcut kartların yerine Türkiye Kart'ın kullanılmasının yaygınlaşacağını, ilerleyen süreçlerde diğer kartların da bu entegrasyonun ardından kullanımdan kalkmasını beklendiklerini açıkladı.