Kayseri'de Sokak Köpekleri Uyutulacak

Türkiye genelinde ve Kayseri'de artan sokak köpekleri sorunu, uzun süredir vatandaşların ve yerel yönetimlerin gündeminde yer aldı. Bu sorunun çözümüne yönelik hazırlanan yasa teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunulmak üzere son aşamaya geldi. Detaylar haberimizde…

Kayseri'de Sokak Köpekleri Uyutulacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye genelinde ve özellikle Kayseri'de giderek artan sokak köpekleri sorunu, uzun süredir vatandaşların ve yerel yönetimlerin gündeminde önemli bir yer tutuyor. Bu sorunun çözümüne yönelik hazırlanan kapsamlı yasa teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunulmak üzere son aşamaya geldi.

AK Parti, sokak hayvanlarına yönelik hazırladığı yeni kanun teklifinde sona yaklaştı. İngiltere'deki düzenlemelere benzer bir yapıya sahip olan teklif, Türkiye'deki sokak hayvanları sorununu çözmeyi hedefliyor.

Köpekler sahiplendirilecek

Yeni yasa teklifi kapsamında, her belediye, barınaklarındaki köpeklerin fotoğraflarını çekerek sahiplendirme ilanı yayınlayacak. Bu ilanlar, köpeklerin hızla sahiplenilmesi için çeşitli platformlarda yer alacak.

30 günün sonunda uyutulacak

Her köpeğin sahiplenilmesi için 30 günlük bir süre belirlenecek. Bu süre zarfında sahiplendirilmeyen köpekler, 30 günün sonunda uyutulacak. Bu uygulama ile barınaklardaki kapasite sorununu çözmeyi ve sokak hayvanlarının sayısını kontrol altına almak amaçlanıyor.

Sahiplenilen hayvanlara çip takılması zorunlu olacak. Bu çipler sayesinde, sahiplenen hayvanların sahipleri tarafından iyi bakılıp bakılmadığı ve gerekli sorumlulukların yerine getirilip getirilmediği takip edilecek. Öte yandan köpeklerin uyutulmasından sonra boşalan barınaklara, sokaktan toplanan yeni köpekler getirilecek ve bir döngü halinde devam edilecek.