Kayseri'de sıcaklık 40 dereceyi bulunca vatandaş yollara serildi

Kayseri'de son bir haftadır etkisini artıran hava sıcaklıkları kent sakinlerine bunaltıcı günler yaşatıyor. Kent merkezinde 40 dereceye yakın ölçülen sıcak havadan bunalan vatandaşlar, kendilerince çözüm arayışına girdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri'de sıcaklık 40 dereceyi bulunca vatandaş yollara serildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de son bir haftadır etkisini artıran hava sıcaklıkları kent sakinlerine bunaltıcı günler yaşatıyor. Kent merkezinde 40 dereceye yakın ölçülen sıcak havadan bunalan vatandaşlar, kendilerince çözüm arayışına girdi. Kimi vatandaş çeşmelerde ellerini ve yüzlerini yıkayarak serinlemeye çalışırken, kimileri de ağaç gölgelerinde serinlemeye çalıştı.

Kayseri'de sıcaklık 40 dereceyi bulunca vatandaş yollara serildi

Meteoroloji 7'nci Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, 18 Ağustos Cuma günü Kayseri'de, bölge genelinin az bulutlu ve açık geçeceği duyuruldu. En yüksek sıcaklığın 37 dereceyi bulacağı açıklanan Kayseri'de, sıcaklardan bunalan vatandaşlar yer ayırt etmeden ağaç altlarını mesken tuttu. 

Hava sıcaklığının 4 ila 8 derece mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, Kuzey yönünden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli (hamleli 30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Uzmanlar uyardı!

Uzmanlar, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11-16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların önümüzdeki günlerde de süreceği bildirildi. Uzmanlarda aşırı sıcak havanın beden sağlığı yanında ruh sağlığı üzerinde de olumsuz etkiler oluşturabileceğini söyleyerek uyarılarda bulundu.