Kayseri'de şeytan çıkarma ayini mi yapılıyor?

Şeytan çıkarma ayinleri ve şeytan çıkarma kursları son zamanlarda popülerlik kazanmasıyla beraber, Kayseri'de aktif kullanılan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nde de ayinin yapılıp yapılmadığı merak ediliyor. Peki, şeytan çıkarma ayini Kayseri'de yapılıyor mu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de şeytan çıkarma ayini mi yapılıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de günümüzde hala ibadete açık olan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nde son zamanlarda popülerlik kazanan şeytan çıkarma ayininin yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu. 

Kayseri'nin tarihi ve kültürel dokusunu zenginleştiren Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, son zamanlarda yapılan şeytan çıkarma ayinleriyle gündeme geldi. Kentte yaşayanlar arasında kilisenin ibadete açık olup olmadığı ve bu mekânda şeytan çıkarma ayinlerinin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği konusunda bir tartışma başladı.

Hristiyanlar paskalya orucunu kutlamıştı 

Geçtiğimiz haftalarda Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nde Hristiyanların Paskalya bayramında tutulan büyük orucun ortasına gelen zaman diliminde Miçing ayini gerçekleştirilmişti. Papaz Dernatan yönetiminde gerçekleştirilen Kayseri’deki ayine, İstanbul’dan ve Anadolu’nun farklı şehirlerinden gelen Hristiyan vatandaşlar da katılmıştı.

Keşif amaçlı sohbetle başlıyor

Şeytan çıkarma ayini özellikle Belçika'da, Vatikan tarafından sertifikalı şeytan çıkarma uzmanlarının resmen atandığı ve yılda binlerce ayinin düzenlendiği biliniyor. Sertifikalı bir ‘şeytan kovucunun’ görev yaptığı Averbode Manastırı'nda haftada en az üç şeytan çıkarma ayini yapıldığını söyledi. Belçika'da Vatikan tarafından sertifikalı şeytan kovucu rahip, şeytan çıkarma ayinlerinin gerçekleştiriliş şekli hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Rahip, ayinlerin filmlerdeki gibi sansasyonel olmadığını belirterek, ayinin keşif amaçlı bir sohbetle başladığını ve kişinin hikayesini özgürce anlattığını ifade etti. Ardından uzun bir dua yapıldığını ve fiziksel olarak herhangi bir olayın yaşanmadığını vurguladı.

Kayseri’de bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nde ise yılın belirli günlerinde sadece miçing ayini yapıldığı ve diğer günlerde de ziyaretçilere kapalı olduğu bildirildi.