Kayseri'de Şaşırtan Manzara: Beyaz Örtüyle Kaplandı

Kayseri'de kış mevsimi mevsim sıcaklıklarının üstünde geçmişti. Ancak baharın ilk günlerinde ortaya çıkan bu görüntü herkese şaşkına çevirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de Şaşırtan Manzara: Beyaz Örtüyle Kaplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de kış mevsiminin sıcak geçmesiyle birlikte, insanlar bahara güneşli günlerle gireceklerini düşünüyordu. Ancak, baharın ilk günlerinde bölgede beklenmeyen bir manzara ortaya çıktı.

Baharın gelmesiyle birlikte güneşin sıcak ışıklarını bekleyen Kayserililer, karla kaplı dağların manzarasına karşı büyük bir sürprizle karşılaştılar. Yüksek rakımlı bölgelerde karın hala varlığını sürdürmesi, mevsim normallerinin dışında seyreden hava koşullarının bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Bu durum, baharın gelişini bekleyenleri şaşırtırken, bölgedeki doğaseverler için ise eşsiz bir manzara oluşturdu. Erciyes Dağı'nın eteklerinde ve Ali Dağı'nın yüksek kesimlerinde hala kar örtüsünün bulunması, Kayserilileri şaşkına çevirse de doğa tutkunları için eşsiz bir görüntü oluşturdu.

Kayseri'de Şaşırtan Manzara: Beyaz Örtüyle Kaplandı

Kayak sezonu uzayabilir

Özellikle Kayseri'nin gözde kayak merkezi Erciyes’te Mart ayında görülen bu kar miktarından ötürü sezonun mayıs ayına kadar uzayabileceği tahmin ediliyor. Kayseri’de ortaya çıkan bu görüntü bölgeyi kartpostallık manzaralarla adeta donattı.