Kayseri' de Otobüs Firmalarından Bayram Sürprizi

Vatandaşlardan ve turizmcilerden gelen yoğun talepler üzerine bayram tatilinin uzatılmasıyla otobüs firmalarında da hazırlıklar başladı. Yaklaşan bayram tatiliyle otobüs firmalarından vatandaşlara dev sürpriz… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri' de Otobüs Firmalarından Bayram Sürprizi

Vatandaşlardan ve turizmcilerden gelen yoğun talepler üzerine bayram tatilinin uzatılması otobüs firmalarını da sevindirdi. Bayram tatilinin uzatılmasıyla bilet satışlarında yoğunlukların başlaması üzerine, firmalardan vatandaşlara zam uyarısı geldi. 

Kayseri' de Otobüs Firmalarından Bayram Sürprizi

Uygun bilet bulmak için şimdiden birbiriyle yarışmaya başlayan tatilcileri yer bulma telaşı sardı.   
Hazırlıklarına şimdiden başlayan ve yoğun taleplere yetişmeye çalışan firma yetkilileri, rezervasyonlar da doluluk oranın yüz güldüren bir seviyeye geldiğini belirterek vatandaşları bilet alımlarında son günlere kalmamaları konusunda uyardı. 

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, hafta sonuyla birleşerek toplamda dokuz güne uzayan tatil döneminin, birçok kişinin tatil bölgelerini ya da memleketlerini tercih etme planları yapmasına neden olduğu için bilet fiyatlarına çok yakında büyük oranda zam geleceğini açıkladı. 

Kayseri' de Otobüs Firmalarından Bayram Sürprizi

Şimdiden vatandaşlar tarafından ek sefer yapılması istenen firmalar, özellikle İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir, Kayseri, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Konya ve Trabzon gibi noktalara yoğun talep olduğunu belirttiler. 

Kayseri' de Otobüs Firmalarından Bayram Sürprizi

Bayramda Yüzde Yüz Zam 

Şehirlerarası taşımacılık yapan bir firma yetkilisi, ‘Bayram tatili dokuz güne çıkınca bilet taleplerinde ciddi bir artış oldu. Uçak biletleri yüksek fiyatlı olduğu için vatandaşlar otobüs yolculuğunu tercih ediyorlar. Özellikle Anadolu'ya yapılan seferlerde talep oldukça yüksek. Normal zamanlarda, bugün İstanbul'dan Adana'ya seyahat etmek isterseniz, bilet fiyatı genellikle 600 ile 700 lira arasında değişir. Ancak 6 Nisan ile 13 Nisan arasındaki tarihlerde aynı yolculuk için bilet fiyatları 1.000 ile 1.200 lira arasına çıkıyor. Havayolu taşımacılığının artması nedeniyle otobüslerimize eskisi kadar rağbet olmasa da, bu gibi bayram ve tatil dönemlerinde talep artışı sayesinde kazanç elde edebiliyoruz’ açıklamalarında bulundu.