Kayseri'de ortalık alev alacak!

Kayseri'de cemrenin de düşmesinin ardından havaların değişkenlik göstermesi ile vatandaşlar ne zaman yaz geleceğini merak ediyor. Meteorolojik kaynaklara göre ise önümüzdeki hafta içinde ortalığın alev alacağı belirtiliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de ortalık alev alacak!

Kayseri’de cemrenin düşmesinin ardından yağan kar ile Kayserililer neye uğradığını şaşırmıştı. Son günlerde ise soğuk havanın etkisini gösterdiği Kayseri’de vatandaşlar ‘Yaz ne zaman gelecek’ sorusunu soruyor. Meteorolojik kaynaklar ise önümüzdeki hafta içinde tüm Türkiye’yi etkisi altına alacak Afrika dalgasının etkisi altına gireceği belirtiliyor. Güvenilir hava tahminleriyle vatandaşı bilgilendiren Hava Forum’dan yapılan açıklamaya göre ortalık alev alacak. 

81 ilde sıcak hava etkisini arttırmaya başlıyor. Dereceler, mevsim normallerinin üzerinde olacak.

Hava Forum X platformundan yapılan açıklamaya göre, Afrika’dan gelen sıcaklıkların yurdun her köşesinde etkisini göstermesi bekleniyor. Özellikle hafta sonu, sıcaklıklar iyice yükselecek.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi, ‘Afrika sıcak hava dalgası yola çıktı. Afrika bu sezonu erken açıyor. Yurt genelinde bir anda yaz havasına geçiş yapacağız. Hafta sonu ve yeni haftanın ilk günlerinde hava sıcak olacak. Bu hareketlilik sivrisineklerde de bir hareketlilik yapabilir, bilginize...’

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre ise Kayseri’de önümüzdeki hafta boyunca sıcak hava etkili olacak.

Kayseri'de ortalık alev alacak!