Kayseri'de Öğretmenin Çocuğa Dayattığı Kitap Krizi İddiası: Fotokopi Yasağına Gözyaşı!

Kayseri'de bir okul, öğretmenin 2. sınıf öğrencisinden resmi müfredat dışında ek kaynak kitaplar almasını talep ettiği veli tarafından iddia edildi. Ancak çocuğun ailesinin maddi durumu, bu isteği karşılamaya yetmiyordu. İşte olayın detayları, Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de Öğretmenin Çocuğa Dayattığı Kitap Krizi İddiası: Fotokopi Yasağına Gözyaşı!

Kayseri'de bir okul, öğretmenin 2. sınıf öğrencisinden resmi müfredat dışında ek kaynak kitaplar almasını talep ettiği veli tarafından iddia edildi. Ancak çocuğun ailesinin maddi durumu, bu isteği karşılamaya yetmiyordu. Bakın olay nasıl gelişti?

Velinin iddialarına göre öğretmen, 2. sınıf öğrencilerinden Milli Eğitim Kitapları dışında ek kaynak kitaplar almalarını istedi. Aile, kitabı yakın çevresinden temin edebileceğini belirtti ve bu durumu velinin anlattıklarına göre öğretmen onayladı. Ancak, öğrencinin elde ettiği 10 kitaplık setin içinden her bir kitabın sınav kağıdı çıkması gerekiyordu ve öğrencinin temin ettiği kitaplarda sınav kağıtları yoktu. Öğrenci de bu sınav kağıtlarını fotokopi ile temin etti.

Velinin anlatımına göre sınav günü geldiğinde öğretmen, öğrencisine "Senin adın benim kitap listemde yok, seni sınava almayacağım" dedi. Minik öğrenci, öğretmene sınav için çok çalıştığını ve kitabı başka bir yerden temin ettiğini anlatmaya çalıştı. Ancak iddialara göre öğretmen, öğrenciyi sınava almamakta ısrar etti. Velinin anlatımına göre, sınav boyunca öğrenci defalarca öğretmenine giderek çalıştığını söyleyerek sınava girmek istediğini belirtti, ancak öğretmen ısrarla sınavı kabul etmedi ve hatta sınıfta öğrenciye gülerek tepki gösterdi. Yine velinin iddialarına göre öğretmenin bu gülerek tepki vermesinden sonra sınıf arkadaşları da öğrenciye gülmeye başladı.

Olayın ardından öğrenci okulda ve evde ağlamaya devam etti. Velinin iddialarına göre öğretmenle görüşmeye gitti ancak olumlu bir tepki alamadı. Okul müdürüne başvuran veliye de olumsuz bir cevap geldi. Veli, bugüne kadar hiç sorun yaşamadığı öğretmenle neden bu durumu yaşadığını anlamaya çalışıyor. Çaresiz kalan veli, çocuğunun okula gitmek istemediğini ifade ediyor ve öğrenci ile öğretmen arasında süregelen anlaşmazlık nedeniyle çözüm arayışında.

Öte yandan, bu olayın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yaşanması ise olayın ciddiyetini daha da arttırıyor.