Kayseri'de o marka çok seviliyordu... Çekiliyor mu?

Kayseri'de o fast food markası çok seviliyordu… O markanın pazardan çekileceği iddia ediliyor. Kayserili vatandaşlar bu haberi araştırıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de o marka çok seviliyordu... Çekiliyor mu?

Fast food sektörünün dev isimlerinden biri Türkiye’den çekileceği iddia ediliyor.

Odatv’nin haberine göre ABD merkezli fast food markası KFC Orta Doğu'daki çatışmalar ve boykotlar nedeniyle gelirlerinde düşüş yaşaması nedeniyle Türkiye’den de çekileceği iddiaları ortaya atıldı. KFC’nin bağlı olduğu Yum! Brands şirketinin 2023 yılının dördüncü çeyrek mali raporuna göre şirketin gelirleri yıllık bazda yüzde 1 artışla 2,04 milyar dolara ulaştı.

Ancak Orta Doğu'da yaşanan çatışmalar ve İsrail'e yönelik boykotlar sonucunda bölgedeki satışlarında önemli düşüşler yaşandığı açıklandı. Bu durum ise KFC ve Pizza Hut gibi markaların Türkiye dahil birkaç pazardan çekilme ihtimalini arttırdı.

Kayseri'de o marka çok seviliyordu... Çekiliyor mu?

Türkiye'deki tüketiciler ve iş dünyası, KFC'nin ülkedeki faaliyetlerini sürdürüp sürdürmeyeceğini merakla bekliyor. Türkiye pazarında yaşanacak herhangi bir değişiklik, fast food sektörünün dinamiklerini de etkileyebilir. Şirketinin yetkililerinden bir açıklama beklenirken KFC, Pizza Hut ve Krispy Kreme markalarının Türkiye temsilci olan İş Gıda Odatv'ye açıklamalarda bulundu. İş Gıda, Odatv'ye yaptığı açıklamada çekilme iddialarını yalanladı.

İş Gıda şu açıklamada bulundu;

‘KFC, Pizza Hut ve Krispy Kreme gibi dünyaca ünlü markaları bünyesinde bulunduran İş Gıda olarak Türkiye’de 600’ü aşkın restoran ve mağazamız bulunmaktadır. İş Gıda, 6 milyar TL cirosu ile bugün hızlı servis restoran sektöründe faaliyet gösteren en önemli şirketlerinden biridir.

Sadece Türkiye’de değil, Ortadoğu ve Avrupa’daki en büyük hızlı servis restoran işletmecilerinden biri olarak bu yıl KFC’nin 350. ve Pizza Hut’ın ise 250. Restoranını açmayı planlıyoruz. Master franchise hakkına sahip olduğumuz bu değerli markalarımızla ülkemizde 10 binden fazla kişiye de istihdam sağlıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemize duyduğumuz güven ile çok çalışmaya, istihdama ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz.’