Kayseri'de Muhalefet Sessiz Kaldı!

Kayseri'de Yerel Seçimler için aday adaylığı başvurularına yoğun talep olmasına rağmen muhalefetin sessiz kalması gözlerden kaçmadı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kayseri'de Muhalefet Sessiz Kaldı!

Kayseri AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçim için aday adaylığı başvurularında bulunan isimleri teker teker açıklıyor. Ancak muhalefetin henüz bir aday açıklamaması gözlerden kaçmadı. Muhalefet neden sessiz kaldı?

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için AK Parti'nin açıklamasında 17 Kasım'da aday adaylığı başvuru süresinin son günü olarak belirlenmiş sonrasında bu tarih 22 Kasım tarihine ertelenmişti. AK Parti ve MHP sırasıyla adaylarını teker teker açıklarken muhalefetin hiç aday göstermemesi dikkat çekti. Gazeteci Osman Çiftçi yaptığı sosyal medya paylaşımları ile Kayseri Yerel Seçim sürecini değerlendirdi.

Çiftçi açıklamasında; AK Parti ve MHP'de aday adayı patlaması yaşanıyor diye açıklamaya başlayan Çiftçi, iki partinin de aday adaylarını açıkladığını, Cumhur ittifakının seçimlere ayrı ayrı mı gideceğini merak ettiğini söyledi. İttifak görüşmeleri sürecinin tamamlanmadığını ama her ihtimale karşı partilerin kendi hazırlığı yaptığını söyledi. Çiftçinin öngörüsüne göre ittifak süreçleri 10 gün içinde belli olacak.

Yerel seçimler ile ilgili açıklamasına devam eden Osman Çiftçi, AK Parti'nin çıkan aday adayları mevcut belediye başkalarının yeniden aday edilemeyeceği anlamına gelmediğini söyledi. 'Büyükşehir Belediye Başkan adayı bir önceki seçimdeki gibi 24 Kasım’da açıklanacak diye bekleniyordu ama 26’sında temayül oyunu sahneleneceği için ileri bir tarihe kaldı. Aday adaylarının temayülde gündeme gelmek için kantara çıkmaları gerekiyordu. Temayüle girmeyen isimlerden de aday yapılabilir' dedi.

Konuşmanın sonuna gelirken Osman Çiftçi herkesin merak ettiği o konuya değindi. Muhalefet cephesinde neden bir hareket yok? diye sözlerine başlayan Çiftçi, 'Hareket var ama henüz çok ciddi bir hareket yok. Hem müracaat süreci yeni başladı hem de CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin dün tekrar açıkladı, 'Kayseri İttifakı kuracağız' dedi. Dursun Ataş, Mahmut Arıkan ya da Aşkın Genç muhalefetin Kayseri İttifakı Büyükşehir adayı olabilir. Çeşitli belediyelere sürpriz isimlerle görüşmeler de devam ediyor' diyerek süpriz adayların gelebileceğini duyurdu.