Kayseri'de Kurbanlık Fiyatlarında Son Durum

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlık arayışları devam eden vatandaşlar için Kayseri'de kurbanlık fiyatlarındaki son durumu araştırdık. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de Kurbanlık Fiyatlarında Son Durum

Bu zamana kadar gerçekleşen satışlara bakıldığında, geçtiğimiz seneye kıyasla yüzde 100 oranında zamlanan kurbanlıkların satışında satıcılarında alıcılarında umduğunu bulamadıklarını görülüyor. 

Satıcılar Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla hareketliliğin artmasını beklerken, alıcılarda bayramın yaklaşmasıyla fiyatların düşmesini bekliyor. 

Kayseri'de Kurbanlık Fiyatlarında Son Durum

Küçükbaş hayvan üreticileri kurbanlık fiyatlarını, hayvanın yaşına, kilosuna, cinsine ve sağlık durumuna göre belirliyor.
Türkiye genelinde birçok bölgede kurban pazarlarındaki fiyatlarda kurbanlık kilogram başına değişen fiyat aralıkları ile satışa çıkıyor.  

Kurban Fiyatlarındaki Son Durum Belli Oldu

Türkiye genelinde küçükbaş kurbanlıkların fiyatları Koç, koyun, kuzu, keçi değişkenliğine göre 8 bin TL ile 25 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Kayseri'de Kurbanlık Fiyatlarında Son Durum

Kayseri’de ise küçükbaş kurbanlık fiyatları 10 bin TL ile 20 bin TL arasında değişirken, büyükbaş kurbanlık fiyatları ise 100 bin TL ile 200 bin TL arasında değişiyor. 

Ülke genelinde yaşanan enflasyon ve ekonomik sorunlar nedeniyle kurban fiyatları iki katına çıkarken, satışlar da hayvanın cinsi, yaşı ve kilosu da büyük önem arz ediyor. 

Kayseri genelinde şuan ki ortalama fiyatlar;

Kurbanlık Koç Fiyatları      : 12.000 bin ile 25.000 bin lira arasında satışa sunuluyor.
Kurbanlık Koyun Fiyatları : 8.000 bin ile 18.000 bin lira arasında satışa çıkıyor.
Kurbanlık Keçi Fiyatları     : 8.000 bin ile 12.000 bin lira arasında satışa çıkıyor.