Kayseri'de Kurban Bayramı'nda Şeker Fiyatları Nasıl Olacak?

Kurban Bayramı için kurbanlık fiyatları gündemde. Bayram'ın yaklaşması ile birlikte Kayserili vatandaşlar misafirlerine ikram edecekleri bayram şekeri fiyatlarını araştırmaya başladı. Bakın fiyatlar nasıl olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de Kurban Bayramı'nda Şeker Fiyatları Nasıl Olacak?

Kayseri'de, Kurban Bayramı'na az bir süre kala esnaf, hazırlıklarını sürdürüyor. Bayramların vazgeçilmesi olan şeker ve çikolata raflardaki yerini alırken, bu bayramda şeker fiyatlarının nasıl olacağı araştırılıyor.

Kurban bayramının yaklaşması ile birlikte artan hazırlıkların önemli bir parçası olan ikramlık şekerler, tezgahlarda enflasyonun etkisiyle zamlı olarak yerini aldı. Bu yıl bayram şekerinde kilogram başına yüzde 30-40 arasında zam yapıldığı öğrenildi. Yapılan bu zammın Ramazan Bayramı’ndan sonra yapıldığını söyleyen Kayserili şekerci esnafı, ‘Daha fazla bir artış artık olmaz. Çünkü herkes malını aldı. Ama tabi ki Ramazan bayramı bittikten sonra fiyatlar hep değişti. Ramazan bayramından sonra değişen fiyatlar Kurban Bayramı’nda da geçerli’ ifadelerinde bulundu.

Kayseri'de Kurban Bayramı'nda Şeker Fiyatları Nasıl Olacak?

Kakaoda stokçuluk olduğunu ifade eden Kayserili esnaf, ‘Stokçuluk maalesef var. Özellikle kakaoda var. Ama biz hammadde işleyemediğimiz için stokçuluk yapamıyoruz. Bizim malımızın biraz rengi geçse müşteri almıyor. Bayat çikolata satarsanız işiniz bitti, özellikle Kayseri’de. Ramazan bayramından sonra yaşanan büyük kakao olayından sonra (kakao ağaçlarının kesildi diyerek yurtdışında ithalat ve ihracat yapanların fiyat artırması) fiyatları çok yükselttiklerinden dolayı işlenmiş ürüne bu zam yüzde 60 olarak yansıdı. Ramazan Bayramı’nda aldığınız 300 TL’lik çikolatayı Kurban Bayramı’nda 450 TL bandında alabilirsiniz’ dedi.

Kayseri'de Kurban Bayramı'nda Şeker Fiyatları Nasıl Olacak?

İşte bazı şeker fiyatları;

Mabel Çikolata Çeşitleri kilogram olarak 795 TL’den başlayıp 895 TL’ye kadar alıcı bulacak.

Bolçi Karışık Çikolata kilosu 745 TL’den alıcı buluyor.

En uygun çikolata olarak Konak markası 500 TL’den alıcısını buluyor.

Şık paketli ve çerez dolgulu çikolatalar 900 TL’den başlayan fiyatlarla alıcısıyla buluşacak.

Bazı Lokum Fiyatları ise şöyle;

Kayseri'de Kurban Bayramı'nda Şeker Fiyatları Nasıl Olacak?

Her bayram olduğu gibi bu bayram da tezgâhlardaki pahalılık dikkatlerden kaçmıyor. Pahalılıkla birlikte artık vatandaşın heyecanı da yok olmuş durumda. Geçtiğimiz yıla göre bayramlık alışveriş fiyatlarının artması ve alım gücünün düşmesi nedeniyle bayramlık ürünlere ilgi de azalmış durumda.