Kayseri'de Kurban Bayramı namazı saat kaçta?

Ramazan Bayramı'nın ardından Kurban Bayramı'na da sayılı günler kaldı. Kayserililer Kurban Bayramı namazının kaçta icra edileceğini merak ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de Kurban Bayramı namazı saat kaçta?

Vatandaşlar, Kurban Bayramı nedeniyle il il bayram namaz vakitlerini de araştırıyor. Kayserililer de bayram hazırlıklarını sürdürürken kentte bayram namazının kaçta kılınacağını merak ediyor.

Bayram sabahı Kayserili vatandaşlar camilere akın edecek. Namaz vakti geldiğinde ezan ve kamet getirilmeden imam bayram namazı için niyet eder ve cemaat imama uyar. 

Bayramın ardından vatandaşlar kurbanlarını kesecek. Diyanet İşleri Başkanlığı kurban kesim vaktine ilişkin internet sitesinde, ''Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise fecirden (sabah namazı vakti girdikten) sonra başlar. Hanefîler'e göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğinânî, el-Hidâye, 7/154). Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfiîlere göre ise bayramın 4. günü gün batana kadar kurban kesilebilir (Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, 4/383; İbn Rüşd, Bidâyetü'l-müctehid, 1/436).'' ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı namazı nasıl kılınır?

İmam, ''Allahu ekber'' diyerek tekbir alır ve ellerini bağlar. Cemaat de aynı şekilde tekbir getirip ellerini bağlar. İmam ve cemaat içlerinden Sübhaneke duasını okur. Sonra İmam ve cemaat, ''Allahu ekber'' diyerek tekbir alır, eller kulaklar hizasına kadar kaldırılıp yana bırakılır.

Sonra aynı şekilde ''Allahu ekber'' diyerek bir tekbir daha alınır ve eller yine yana bırakılır. Üçüncü kere ''Allahu ekber'' diyerek tekbir alınır ve bu sefer eller bağlanır. Tekbirler arasında üç defa ''sübhanellahi’l-azim'' diyecek kadar beklenir. İmam Fatiha ve zamm-ı sureyi sesli olarak okur, sonra rüku ve secdeler yapılır ve ikinci rekata kalkılır.

Kayseri'de bayram namazı 05.47'de kılınacak.