Kayseri'de Kura Çekimini Bekleyenler Dikkat! - Tarih Belli Oldu

Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alımı için ilana çıkmış, Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda başvuru tarihi ve şartları belli olmuştu. İşçi alımı için kura çekim tarihi ve saati belli oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kayseri'de Kura Çekimini Bekleyenler Dikkat! - Tarih Belli Oldu

Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alımı için ilana çıkmış, Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda başvuru tarihi ve şartları belli olmuştu. İşçi alımı için kura çekim tarihi ve saati belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılında yapmayı planladığı 8 bin sözleşmeli personel alımıyla ilgili detayları kamuoyuna duyurdu. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın liderliğinde, bakanlık, deprem bölgelerine daha fazla destek sağlamak ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla bu önemli adımı atmaya hazırlanıldığını, alımla ilgili detayların yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını belirtmişti.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 23-27 Şubat 2024 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresinden personel başvuruları kabul edilmiş, her başvuru sahibi, sadece bir iş yeri (çalıştırılacağı il) ve bir meslek için başvuruda bulunmuştu.

Kayseri'de Kura Çekimini Bekleyenler Dikkat! - Tarih Belli Oldu

İşçi Alımı Kura Çekim Tarihi ve Saati Belli Oldu

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı için 18-19 Mart 2024 tarihinde Ankara’da 09.00-18.00 saatleri arasında kura çekimi gerçekleştirilecek. Kura çekimi canlı olarak Sağlık Bakanlığı’nın Youtube hesabında yapılacak. Alım sürecinde mülakat olmayacak ve alım süreci 2 günde tamamlanacak.

Kura sonuçları, çekilişin yapıldığı günlerde açıklanacak. Kura sonuçlarına ‘https://yhgm.saglik.gov.tr/ bu adresten ulaşabilirsiniz.

Kayseri'de Kura Çekimini Bekleyenler Dikkat! - Tarih Belli Oldu

Sağlık Bakanlığı'nın alacağı personel sayısı ve kadroları şu şekilde belirlenmiştir;

Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı; 84 kişi

Biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı; 127 kişi

Elektrikçi (genel); 144 kişi

Isıtma ve sıhhi tesisatçı; 143 kişi

İnşaat boyacısı/boyacı; 64 kişi

Klinik destek elemanı; 600 kişi

Güvenlik görevlisi; 3.250 kişi

Marangoz; 32 kişi

Oto bakım onarımcısı otomotiv mekanikçisi; 2 kişi

Oto elektrikçisi; 2 kişi

Otomotiv kaportacısı; 2 kişi

Temizlik görevlisi; 3.550 kişi

Bu bilgiler doğrultusunda, adaylar başvurularını belirtilen tarihler arasında yapabilirler.