Kayseri'de kısa kısa - Bugün neler yaşandı? (16 Haziran)

Kayseri'de 16 Haziran Cuma günü neler yaşandı? Kayseri'den kısa kısa haber detaylarını Kayseri Anadolu Haber olarak derledik, işte detaylar...

Kayseri'de kısa kısa - Bugün neler yaşandı? (16 Haziran)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

16 Haziran Cuma günü Kayseri'de yaşananları derledik. Kayseri hakkında en son en doğru haberleri, Kayseri Anadolu Haber farkıyla buradan erişebilirsiniz.

Kayseri'den Başkent ziyareti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ve 14 AK Parti ilçe başkanı ile birlikte Ankara'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki başkanlığında düzenlenen toplantıya katıldı. Başkent ziyaretinde şehrin önemli projeleri ile ilgili çeşitli temaslarda bulunan Başkan Büyükkılıç, ayrıca Ankara’da Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’ı da ziyaret ederek, yeni görevinde kendisine muvaffakiyetler diledi.

Kayseri'de kısa kısa - Bugün neler yaşandı? (16 Haziran)

Öğrencilerin karne sevinci
6 Şubat 2023'te başlayan ikinci dönem, bugün sona eriyor. Öğrenciler, eğitim öğretim yılının yorgunluğunu yaz tatilinde atacak. Kayseri’de Öğrenciler yaz tatiline başlamasının heyecanını yaşarken; karne alacak olmanın da sevincini yaşıyorlar. Okullarda karnelerini almak için bekleyen 19 milyondan fazla ilkokul ve ortaokul öğrencisi 16 Haziran'da karne alacak. Karneler öğrencilerin eğitim aldığı sınıflarda verilecek. Karne dağıtım saatleri okullara ve illere göre değişkenlik gösterebilir. Öğrenciler ve aileleri karne dağıtımı saatlerini ilgili sınıf öğretmenlerinden veya okul yönetimlerinden öğrenebilirler. Karne dağıtımları genellikle sabah 09.00 ile 10.00 saatleri arasında dağıtılmaktadır.

Kayseri'de kısa kısa - Bugün neler yaşandı? (16 Haziran)

Hulusi Akar'dan Kayseri açıklaması

AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar; Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Kentte bulunan basın mensuplarına çalışmaları için teşekkürlerini ileten Akar, daha iyi olmak için hep birlikte çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti. Akar; "Hep birlikte iki seçim dönemini beraber yaşadık. Birçok konuda görüşlerimizi, düşüncelerimizi değerlendirmelerimizi sizlerle paylaştık. Hem merkezde hem de ilçelerimizde vatandaşlarımızla buluştuk. Bu buluşmalarımızı gayet güzel yansıttınız. Bazı sorunlarımızı, ihtiyaçlarımızı vatandaşlarımızla konuştuk. Onlara çare neler olabilir, tartıştık Kayserispor dahil. Sorunların çözülmesi, ihtiyaçların karşılanması için. Memnuniyet verici olan bir husus da şuydu; ister merkezde ister ilçelerimizde Kayserimizin çok ciddi adımlar attığını, çok ciddi gelişmeler sağladığını; Kayserimizin çok önemli yerlere geldiğini memnuniyetle gördük. Sorunlar yok mu? Var. Bu güne kadar nasıl çözdüysek, ihtiyaçları karşıladıysak bundan sonra da hep beraber çalışmak suretiyle çözeceğiz. Bunda basının rolü çok önemli. Gerçekten basının haberleri, değerlendirmeleri, yönlendirmeleri, ortaya koyduğu seçenekler bizim için de ilham kaynağı oluyor"

Kayseri'de kısa kısa - Bugün neler yaşandı? (16 Haziran)

Yahyalı filosunu genişletiyor!

Yahyalı Belediyesi araç filosuna 6.5 milyon TL bedelle kattığı yeni araçları ilçe meydanında düzenlediği törenle tanıttı.

Düzenlenen törene Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Yahyalı Belediye Esat Öztürk, AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Esat Türkmenoğlu, MHP Yahyalı İlçe Başkanı Nebi Akkuş, İlçe Emniyet Müdürü Zeynal Kubat, İlçe Jandarma Komutanı Musa Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, ilçe protokol üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 

Kayseri'de kısa kısa - Bugün neler yaşandı? (16 Haziran)

Sahabiye'de yangın! O anlar kameralara böyle yansıdı!

Sahabiye Mahallesi’nde bulunan 10 katlı bir binanın en üst kattaki dairesinde yangın çıktı. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler yangına müdahale ettiler. 

Kayseri'de kısa kısa - Bugün neler yaşandı? (16 Haziran)

Camikebir'in çehresi değişiyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tarihi yapıları korumak ve yeniden yaşatmak için çalışma başlattı. ‘Sur İçi- Cami Kebir Yenileme Projesi’ ile başta Camikebir, Tarihi Kent Surları, Pamukhan, Bedesten, Raşit Efendi Kütüphanesi, Vezirhan, hamam ve külliye gibi tarihi yapıların yaşatılması hedefleniyor.

Kayseri'de kısa kısa - Bugün neler yaşandı? (16 Haziran)