Kayseri'de iftar ezanı kaçta okunacak? (23 Mart)

Kayseri'de namaz vakitleri nasıl olacak? Sabah, öğle, akşam ve yatsı ezanı kaçta okuyacak? Kayserili iftarını saat kaçta açacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de iftar ezanı kaçta okunacak? (23 Mart)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserili vatandaşlar namaz vakitlerini, iftar ezanının kaçta okunacağını sıkça internet üzerinden araştırıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak gününze ışık tutacak ayet hadis ve dualarla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan edindiğimiz namaz saatlerini sizler için derledik.

Günün Ayeti

Bunun üzerine Rabbine: «Ben yenik düştüm, bana yardım et!» diyerek yalvardı. Biz de boşalan bir su ile göğün kapılarını açtık. Yeri de kaynaklar halinde fışkırttık, derken sular takdir edilmiş bir iş için birleşti. Nuh’u da tahtalardan yapılmış, çivilerle (çakılmış gemi) üzerinde taşıdık. Nankörlük edilen (kulumuz)a bir mükafat olmak üzere (gemi), gözlerimizin önünde akıp gidiyordu. Bunu bir ibret olarak bıraktık, ibret alan yok mudur?

Kamer/10-15

Günün Hadisi

Şeddâd b. Evs’ten nakledildiğine göre, Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: Akıllı kişi kendisini hesaba çeken ve ölümden sonrası için çalışandır. Âciz kişi ise arzularına uyup bir de Allah’tan (bağışlanma) umandır.

(T2459 Tirmizî, Sıfatü’l-kıyâme, 25)

Günün Duası

Allah’ım! Ülkemizi ve İslam beldelerini rahmet, bereket ve inayetinle mamur eyle. Ülkemize huzur, emniyet ve güven ihsan eyle. Dünyanın neresinde olursa olsun; ezilen, açlık, kıtlık ve sefalet çeken mazlumlara ve çaresizlere imdat eyle; bizlerden yardımını esirgeme Allah’ım! Asırlardır Yüce dinimiz İslam’ın yolunda insanlığa hizmet eden; çaresizlerin umudu, mazlumların sığınağı, kimsesizlerin hamisi olan aziz milletimizi ilelebet payidar eyle Allah’ım!

Kayseri namaz vakitleri

İmsak: 05.07

Güneş : 06:30

Öğle : 12:50

İkindi : 16:17

Akşam : 19:00

Yatsı : 20:17