Kayseri'de her yaştan öğrenciler için muhteşem imkân! Ücretsiz ulaşım…

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, öğrenciler için ücretsiz toplu taşıma imkânı sunuyor. Kayseri'de öğrenim gören öğrencilerin yükünü hafifletmek adına yürütülen bu uygulamanın detayları, Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de her yaştan öğrenciler için muhteşem imkân! Ücretsiz ulaşım…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’de öğrenim gören öğrencilerin ulaşım alanında kolaylık sağlanması adına çok konuşulacak bir uygulamaya imza atarak ücretsiz toplu taşıma imkânı sunuyor. 

Kayseri'de her yaştan öğrenciler için muhteşem imkân! Ücretsiz ulaşım…

Ülkemizde yaşanan enflasyonla beraber yakıta üst üste zam gelmesi toplu taşıma ücretlerine de paralel olarak etki ediyor. Kayseri’de en son toplu taşımaya 19 Temmuz günü zam gelmişti. Yapılan zamdan sonra 8,50 TL olan tam bilet 11,50 TL’ye indirimli bilet ise 4,25 TL’den 6,25 TL’ye yükselmişti. 

Yapılan bu zamlar öğrencileri ve tam kart kullanan vatandaşları maddi açıdan zorlarken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin yüzüne güldürecek bir uygulama gerçekleştirdi.

Kayseri'de her yaştan öğrenciler için muhteşem imkân! Ücretsiz ulaşım…

Büyükşehir ulaşım yardımı için yaptığı duyuruda: “Kayseri Büyükşehir Belediyemizce ilimiz Melikgazi, Kocasinan, Talas, İncesu ve Hacılar ilçelerinde ikamet eden ve ilkokul, ortaokul, lisede öğrenimine devam eden çocuğu bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin öğrencileri için aylık öğrenci abonman kartı miktarınca öğrenciye tanımlanan karta yükleme yapılmak suretiyle yapılan yardımdır. Okul servisi desteği değildir. Tanımlanan kartlar şehir içi toplu ulaşım araçlarında geçerlidir.” ifadeleri yer alıyor.

Başvuru şartları nelerdir?

Ücretsiz toplu taşıma uygulamasından faydalanmak isteyenler için belli başlı şartlar yer alıyor. O şartlar şöyle: 

T.C. vatandaşı olmak.

Ailenin Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ikamet ediyor olması.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında (İlkokul, Ortaokul veya Lise) öğrenim gören çocuğunun olması. (Açık öğretim, uzaktan öğrenim, mesleki eğitim ve dershanelerde öğrenim gören öğrenciler bu kapsamda dâhil değildir.)

Öğrencinin okuluna Büyükşehir Belediyesinin araçları (otobüs ve raylı sistem) ile ulaşım sağlıyor olması.

Her ne ad altında olursa olsun, haneye giren gelirlerin (Maaş, kira geliri, tarım geliri vb.) toplamının, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirlemiş olduğu muhtaçlık kriteri olan kişi başına düşen gelir miktarının 3.800 TL'nin altında olması. 

Kayseri'de her yaştan öğrenciler için muhteşem imkân! Ücretsiz ulaşım…

Kimler başvuru yapamaz?

Büyükşehir’in sunduğu imkândan her öğrenci yararlanamıyor. Dolayısıyla başvuru yapılmadan bu konu başlıklar dikkate alınmadı önem arz ediyor. 

Ulaşım yardımından faydalanamayacak kişiler şöyle: 

Geçici koruma, mülteci ve uluslararası koruma kapsamındaki kişiler başvuru yapamayacaktır.

Başvuruların değerlendirilmesi sürecinde harita servislerinden okul ile hanenin yürüme mesafesi uzaklığı araştırılmaktadır.

Otobüs ve tramvay güzergâhında bulunmaması veya yürüme mesafesi olarak yakın olması durumunda başvurular kabul edilmemektedir.

İsteğe bağlı genel sağlık sigortası yatıran vatandaşlarımız gelir tespiti yapılamadığı için kapsam dışıdır. Ayrıca özel okulda ücretli olarak okuyan öğrenciler bu uygulamadan yararlanamicak.

Başvuru nereden yapılacak?

Ücretsiz ulaşımdan yararlanmak isteyen öğrenciler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin sayfasından yapabilir. Başvuru sonucu SMS yoluyla bilgilendirilecek. Ayrıca eksik ya da yanlış beyanda bulunan kişilerin başvuruları kabul edilemeyip, bir daha başvurusu alınmayacaktır.