Kayseri'de Havacılık Tarihi Yeniden Başlıyor

Kayseri'de 1926'da yılında kurulup 1942'ye kadar uçak üreten, sonrasında üretimi durdurulan ilk uçak fabrikası TOMTAŞ havacılık alanının devam ettirileceği Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi oluyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de Havacılık Tarihi Yeniden Başlıyor

İlk uçak fabrikasının kurulduğu Kayseri'de, ilk uçak fabrikası TOMTAŞ'ın ardından havacılık alanının devam ettirileceği meslek lisesi inşa edileceği öğrenildi. 

Havacılık tarihinin kentte yeniden başlayacağını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Palancıoğlu, ‘Çocuklar yabancı dil ile 11 farklı atölyede eğitim alacak. TUSAŞ, TEİ gibi birçok havacılık ile ilgili kurumun ve uzay ajansının destekleriyle burasının Türk toplumuna hitap eden bir meslek lisesi olmasını arzuladık. Burası, İHA, SİHA, yer altı ve yer üstü araçları üretmede bir merkez haline gelecek. Kayseri'de havacılık tarihi yeniden başlıyor diyebiliriz’ açıklamalarında bulundu.

Kayseri'de Havacılık Tarihi Yeniden Başlıyor

Üniversitelerin Mühendislik Fakülteleri Bölümüne Geçiş Yapabilecek

Melikgazi Belediyesi ve hayırsever Mehmet Altun’un iş birliğiyle yaptırılan lise, yabancı dilde hizmet verecek. Hayırseverin isminin verildiği ‘Mehmet Altun Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi'nin öğrencileri, on bir atölyede eğitim alacak. Mezun olan gençler, aynı zamanda üniversitelerin mühendislik fakülteleri bölümüne geçiş yapabilecek. 
İnşaatın Sene Sonuna Bitmesi Hedefleniyor

Kayseri'de Havacılık Tarihi Yeniden Başlıyor

Okulun İHA, SİHA, yer altı ve yer üstü araçları üretmede bir merkez haline geleceğini belirten Başkan Palancıoğlu, ‘Kayseri, havacılık geçmişi olan bir şehir. Kentte, 1926 yılından 1950 yılına kadar 5 farklı savaş uçağının üretildiği bir tayyare fabrikası var. O altyapı ve geçmişle birlikte havacılıkta yeni bir dönemi başlatıyoruz. Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi'nin Melikgazi ilçesinde temellerini attık. İnşaat hızla tamamlanacak, bu sene sonuna tamamlamayı planlıyoruz. Burada Türkiye'nin ve Kayseri'nin geleceğine hitap eden havacılık ve uzay sektöründe çalışan gençlerimiz yetişecek. Burasının, özellikle meslek okullarının en önemli dallarından biri olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarımız, yabancı dil ile 11 farklı atölyede eğitim alacak. TUSAŞ, TEİ gibi birçok havacılık ile ilgili kurumun ve uzay ajansının destekleriyle burasının Türk toplumuna hitap eden bir meslek lisesi olmasını arzuladık’ açıklamalarında bulundu.

Kayseri'de Havacılık Tarihi Yeniden Başlıyor

Eski Fabrika Alanına Okul

İlk tayyare fabrikasının Kayseri'de olmasından dolayı bir meslek lisesi kurulmasının Kayseri'ye sanayi açısından çok önemli katma değeri olacağını düşündüğünü dile getiren Palancıoğlu, ‘Bu okulu, eski tayyare fabrikasının kurulduğu 25 bin metrekarelik bir alana inşa ediyoruz. Dolayısıyla tayyare fabrikasının kuruluşundan 100 yıl sonra havacılık tarihi inşallah burada tekrar başlamış olacak’ ifadesinde bulundu.